Barnens verk blev en installation

Alla barn som varit med på kommunens och föreningarnas sommarläger lämnar eftertryck. Just nu visas dessa på biblioteket.

Kajsa Norrby, Märta Bernhold och Amelie Tinnadotter Norrby har jobbat med barn på sommarlovslägret och har nu satt ihop barnens alster till en installation på biblioteket.

Kajsa Norrby, Märta Bernhold och Amelie Tinnadotter Norrby har jobbat med barn på sommarlovslägret och har nu satt ihop barnens alster till en installation på biblioteket.

Foto: Lotta Willsäter

ÅTVIDABERG2018-07-09 21:30

– Vi har haft 150 barn på lägret, säger Kajsa Norrby som jobbar för Kulturskolan, där barnen har fått prova på olika uttrycksforme, som teater, drama och bild och form.

– Vi har haft dramaövningar där vi tränar tilliten till varandra. Det använde vi också när barnen gjorde gipsskulpturer två och två. Man måste vara stilla och lita på den som lägger på gipset.

Skulpturerna är vita. Här finns ansikten – både hela och halva samt öppna händer. Här finns också händer, knäppta händer, händer som håller i varandra och fötter, somliga utsträckta som i ett balettsteg.

Alla delarna bildar nu en helhet i en installation på biblioteket.

Det vita gipset tar plats mot en fond av fiberdukar som målats med akrylfärger blandade med mjöl och karamellfärg som sprayats.

På frågan om utställningen har något budskap blir svaret klassiskt: – Det är upp till betraktaren att tolka, svarar Kajsa Norrby,men återger en tanke om vatten i världen och den torka som just nu råder.

– Men för barnens del känns det mest roligt att det de gjort kan visas upp så här.

Utställningen som getts namnet Creativivi är öppen denna och nästa vecka (fredagen den 20 juli).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!