Elev hade luftvapen i skåp i skolan

En elev på Alléskolan hade under förra veckan med sig ett luftvapen till skolan. Andra elever reagerade och slog larm till skolpersonal.

Under förra veckan informerade Alléskolans rektor Sara Algulin föräldrar om att en elev haft med sig ett luftvapen till skolan.

Under förra veckan informerade Alléskolans rektor Sara Algulin föräldrar om att en elev haft med sig ett luftvapen till skolan.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2019-12-09 17:00

–  Det var någon slags soft air gun, uppger Sara Algulin, rektor på Alleskolans högstadium som efteråt upptäckten gick ut med information till föräldrar med barn på skolan. 

Hon beskriver dilemmat att informera om händelsen, eller inte. 

– Skapar det mer oro att informera? Jag tror själv att det skapar mer oro att inte informera, säger hon och berättar om vad som inträffat på skolan. 

–  En elev hade tagit med sig något vapenliknande till skolan. 

Hur upptäcktes det? 

–  Eleven hade den i en ryggsäck. Andra elever såg att det stack upp något ur ryggsäcken och reagerade. De agerade och sa till en vuxen. 

Uppstod det någon oro? 

– Nej, det var lugnt. Det förekom inget hot. Jag hade ingen känsla av det skulle hända något. Vi hade bara en elev som varit extremt obetänksam som tagit med sig den här saken till skolan. Jag tror bara att eleven tyckte att det var häftigt.

Samma dag hade Alléskolan besök av områdespolis. Enligt Algulin skulle polisanmälan upprättas.

Polisens presstalesperson Erik Terneborn kan under måndagen inte finna någon anmälan. Av en händelserapport framgår att polisen hittat någon typ av luftvapen i ett skåp. 

–  Det står att det ska upprättas anmälan om brott mot vapenlagen, men jag ser ingen anmälan. Det kan ha hanterats på ett annan sätt, säger han. 

Luft-, airsoft- och paintballvapen är som huvudregel tillståndspliktiga. Den som är under 18 år får aldrig använda ett luftvapen utan uppsikt av en vuxen person.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!