Gick från noll till en miljon kronor på fyra månader

Nystartade Burgerstore har hittat två framgångsrecept – hur man får e-handel att expandera på kort tid och på burgare som placerar sig högt i SM.

Christopher Rexhell fotograferas när han sköter grillen på SM i hamburgare. Han avslöjar en hemlighet bakom en lyckad burgare. Köttet ska grillas på hög värme, uppemot 350 grader.

Christopher Rexhell fotograferas när han sköter grillen på SM i hamburgare. Han avslöjar en hemlighet bakom en lyckad burgare. Köttet ska grillas på hög värme, uppemot 350 grader.

Foto: Privat

Åtvidaberg2020-09-15 10:00

Nyligen kom makarna Christopher och Emmelie Rexhell hem till Yxnerum med en sjundeplats i SM i hamburgare. Mästerskapet avgjordes för en dryg vecka sedan i Gråbo med runt 35 lag. 

– Vårt första SM, säger Christopher som ledde Team Burgerstore med mål att exponera den nya e-handeln.

– Vi skulle också göra en bra burgare, visa att vi är kreativa och duktiga på att laga mat.

Bakom Burgerstore ligger passion för matlagning och en tanke om en webbutik som ska inspirera hemmamatlagare till att laga mat som på restaurang. 

– Vi köpte domänen för två år sedan och började skissa på konceptet, säger Christopher Rexhell som då såg Burgerstore som ett hobbyföretag. 

Han är entreprenör och till vardags vd i Åtvidabergsföretagen Rodeco och Miwex, som fick en tuff vår till följd av coronautbrottet och tvingades permittera personal.

Istället för att sänka tempot växlade paret Rexhell upp. Samtidigt som restaurangbranschen dök kom insikten om att matintresserade skulle satsa mer på att laga bättre mat hemma.

– Covid-19 blev en katalysator för oss. 

På kort tid startades en webbutik. Den öppnades i april med 40 varor.  Idag finns över 800 artiklar; grillar, pizzaugnar, grillverktyg, kryddor, med mera, allt på ett lager som hyrs av Rodeco.

Starten blev blygsam, med försäljning om 31 000 kronor i april. 

– Tre månader senare hade vi gjort den första miljonen, säger Christopher och berättar om en hektisk sommar.

– Det blev ingen semester. Emmelie har tagit tjänstledigt från sitt arbetet och jobbar hårt med att utveckla företaget nu.

Orderingången dämpas naturligt i takt med att grillsäsongen avtar. Men konceptet går att utveckla och ett upplägg för inomhussäsongen är på gång.

undefined
Emmelie Rexhell har tagit tjänstledig från sitt ordinarie arbete och jobbar vidare för att utveckla Burgerstore.

Christopher beskriver Burgerstore som ett familjeföretag kring familjens stora intresse för mat. 

– Vi lagar mycket mat i familjen och tillsammans med vår vänkrets. Kommer man till oss så är man med och lagar maten. Det är kreativt och man inspirerar varandra.

Burgare är en återkommande rätt, en av de mest flexibla som finns, enligt Christopher som menar att smakerna kan varieras i oändlighet.

– Du kan ha olika bröd, olika kött, olika kryddor och tillbehör.

SM-burgaren då? Vad bestod den av?

– Två 100-grams smashburgare på en utprovad köttblandning, en fänkålsmajonnäs, grillat chilismör, cheddarost, vedrökt bacon, silverlök och picklad gurka i ett fräst bröd bakat på potatismos.

undefined
Christopher Rexhell gör tummen upp efter sjundeplatsen på SM i hamburgare. Med sig har han teamet Micke Gustafsson, Daniel Waldenström och på ytterkanten Rami Khalil. I cowboyhatt kändiskocken Juran Jureskog.
Så ser en hambugare som tagit sjundeplats i SM ut.  Mellan bröden finns bland annat fänkålsmajonnäs, chilismör, cheddar och vedrökt bacon.
Så ser en hambugare som tagit sjundeplats i SM ut. Mellan bröden finns bland annat fänkålsmajonnäs, chilismör, cheddar och vedrökt bacon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!