Här stängs vägen av i minst sex veckor

En del av Stenhusgatan stängs av för biltrafik under minst sex veckor. Cyklister och gående ska kunna ta sig fram på den grusade delen av gatan.

Stopp! Stenhusgatan stängs av för arbete. Den beräknas öppna igenom om minst sex veckor.

Stopp! Stenhusgatan stängs av för arbete. Den beräknas öppna igenom om minst sex veckor.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2022-05-10 10:44

Under måndagen placerades tunga stoppblock, varningsskyltar och röda lampor på Stenhusgatan. Det gäller från korsningen Louisevägen–Bäckstedsgatan i ena änden och vid Åswärds backe i andra änden. Anslutningen från Teodorsgatan stängs också av. 

– Det är möjligt att ta sig ner till Stortorget på Louisevägen, Stenhusgatan är avstängd något norr om Louisevägen, understryker Robert Sammons, va-ingenjör på kommunala bolaget Åtvidabergs vatten AB. 

För trafik norrifrån, från Lillsvängen, blir det stopp vid Åswärds backe. Centrum kan nås via Katarinavägen.

Under veckan startar arbetet att gräva upp gatan. Det beräknas pågå i minst sex veckor, men kan förlängas om det visar sig finnas oförutsedda hinder, som berg under vägbanan.

Vad ska ni göra för arbeten?

– Det är vattenledningar från 1937 där, så de har lite år på nacken. Vi ska byta ledningar för spillvatten, det vill säga avloppsvatten. Vi har i dag gamla gallerbrunnar för dagvatten som är kopplade på avloppsledningarna. De ska vi lägga om så att dagvattnet inte kommer till avloppsreningsverket. Det rör sig om regnvatten som inte ska gå via reningsverket. Förr gjorde men så, men nu separerar man systemen åt, svarar Robert Sammons och fortsätter: 

– När vi ändå gräver ska vi byta vattenledningar också. 

Den aktuella sträckan på Stenhusgatan stängs av helt för biltrafik. För gående och cyklister finns alternativ, antingen via Radhusgatan eller på det grusade stråket intill Stenhusgatan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!