Det är bara att dra på sig skidkläderna och gå ut. Nyårsgästerna brukar först bli förvånade, när han säger att det är grillad oxfilé som står på menyn.
- De grillade smakerna tänker man sig inte på vintern, säger Thomas Collin.
Han kommer ursprungligen från Kalmar och har jobbat med mat i 25 år. För många, många år sedan gick han en vidareutbildning på Anders Ljungstedts gymnasium, träffade sin fru och har sedan dess bott i Linköpingstrakten.
Sedan sju år jobbar han på Åtvidabergs hotell. Där är det husmanskost som gäller.
- Det är bruna bönor och rotmos och raggmunk. Det är alltid populärt, säger han.
Däremot upplever att kunskaperna i hur man lagar den traditionella och enkla maten håller på att försvinna. Men det är absolut inte svårt att göra rotmos, försäkrar han. Dessutom är det gott och nyttigt.
Lagar han mat till sig själv blir det däremot mest rester.
- All mat är godast när någon annan har lagat den, säger han.
För Correns läsare kommer han att visa exempel på hur man kan grilla nötkött, lamm och anka samt ge tips på tillbehör.