Och det är svaret på frågan om hur han har det med gudstron nuförtiden som ska ha gett upphov till upprördheten. I en artikel svarar han:
"Som det alltid har varit - att den kommer och går. Det är lite av en humörfråga. Det vore ju fint om det fanns något efter döden. Jag är nog lite agnostiker, den som lever får se. Eller... den som dör får se".
Uttrycket agnostiker är inte lämpligt enligt Christer Edoff som bifogat artikeln till biskop Martin Modéus för att domkapitlet ska ta ställning till om Stolpstedt ska ha fortsatt behörighet till förrättningar.
– Jag anser att en präst inte kan vara agnostiker och vill att det prövas om det är förenligt med anställningsvillkoren i Svenska kyrkan, säger Edoff.
Modéus, som har tagit emot underlaget, har skickat det vidare till stiftets jurist för handläggning.
Det är inte första gången som det blåser runt Bo Stolpstedt, idag 71 år gammal. Många upplevde tidigt honom som kontroversiell inom kyrkan eftersom han ville förändra formen för gudstjänster genom att försöka göra dem mer folkliga. Att förnya kyrkospråket och göra det mer lättförståeligt var också något han strävade efter. 2007 beslutade Domkapitlet om en prövotid på tre år för att se om Stolpstedt under den tiden visade sig lämplig som präst. Han beskylldes för att ha brutit mot sina prästlöften och anklagades för såväl hot, som nonchalans och brist på empati.
"Ett slag i luften", sade Bo Stolpstedt då och samma år skildes han från sin tjänst som komminister i Åtvids pastorat med bibehållen lön under två år. Han fick dock fortsatt behörighet att förrätta dop, bröllop och begravningar efter avslutad tjänst, ett ämbete som nu Christer Edoff ifrågasätter.
– En präst kan inte tycka vad som helst, säger han.
När Corren når Bo Stolpstedt låter han snarare road än oroad över den nya uppmärksamheten.
– Jag har inget problem med min gudstro, däremot ifrågasätter jag anmälarens gudstro eftersom agnostiker betyder "utan vetskap".
Bo Stolpstedt förstår inte varför hans citat i artikeln väckt sådan irritation och säger att han knappt bryr sig.
– Jag är inte mindre lämpad än andra präster bara för att jag säger vad andra tycker och tänker. Det borde fler göra. Många har slitit och dragit i min prästkappa tidigare utan att få den av mig, säger han.