Han kommer till Correns redaktion i mörk rock, kavaj, väst och svart slips.
– Någon kanske tror att jag har sorg, säger han och överväger att ta loss slipsen.
Istället lättar han knuten en aning och förklarar han att han precis varit på en begravning. Dottern och svärsonen, Annie och Mikael Wårhem driver begravningsbyrå och Lars Rasch ansvarar för bärarlaget.
Vid 72 år har han inga planer på att trappa ner det arbetet. Ryggen, som han två gånger fått opererad för diskbråck, håller.
Men politiken och uppdraget som revisor i revisionen för (V) får han lägga på hyllan ett tag. Orsaken är svärsonen, som sedan årsskiftet sitter i kommunstyrelsen för (M).
– Jag blir jävig i och med att Mikael sitter i kommunstyrelsen. Vi har fått det prövat av SKL (Sveriges kommuner och landsting, reds anm.), säger Lars Rasch som varit ordförande för den politiska revisionen som granskat mandatperioden 2014–2018.
Den revisionen avgår efter att bokslutet för 2018 klubbats. Det är den nya, som Rasch valdes in i under hösten, och som leds av Sverre Moum (M) som han måste lämna.
Han tar det med jämnmod.
– Fast det hade varit roligt att få vara med och fått se Sverre Moum leda revisionen. Det blir tufft för majoriteten.
Politiken har engagerat länge. Så länge att Lars Rasch med säker stämma säger att han varit med längst av alla som i dag är politiskt aktiva i kommunen.
Med sig till redaktionen har han ett bevis, en utskrift av en gruppbild av fullmäktige. Av kläder och frisyrer att döma antar vi att det är tidigt 1980-tal.
Lars Rasch kan namnen på nästan alla, och vet vilka som gått bort. Ingen på bilden, mer än han själv är aktiv i kommunpolitiken idag. Jo, Carl G Nilsson som var på 24:e plats på (M)-valsedeln i valet 2018.
– Jag har varit med sedan 1970-talet. Det började i SSU, men också genom facket, gamla Skogsarbetareförbundet. Jag blev fackordförande och satt senare tolv år i förbundsstyrelsen.
Runt handleden sitter en guldklocka, graverad redan 2001.
– Den fick jag av kommunen för 25 års tjänst i det politiska.
Han har ännu en guldklocka, från åren inom Baroniet där han började inom skogsbruket 1961.
Åren i politiken har gett många rubriker. Lars Rasch påminner om en del, som bråken inom Arbetarekommunen på 1990-talet som splittrade Socialdemokraterna. När Lars Rasch fick 30 procent av personrösterna svarade partiet med att inte ge honom några politiska uppdrag.
– Jag blev utestängd och hoppade av.
Inför valet 2002 bildade han med andra avhoppade socialdemokrater Kopparpartiet. Det blev en valframgång som förde Lars Rasch till posten som kommunalråd.
Kopparpartiet avvecklades 2014. Lars Rasch uppvaktades av flera andra partier. Valet föll på Vänsterpartiet och ordförandeposten i revisionen.
Blir du sysslolös nu utan politiken?– Nä du, säger Lars Rasch och skrattar stort.
Han är general (ordförande) i Solkanonklubben och kör Vågspelet om somrarna. Nu smider han planer för en utveckling av båttrafiken på Bysjön.
Han är också vice ordförande i PRO och ser närmast fram emot föreningens resa till riksdagen, där man ska möta Erica Nådin som snart tar en riksdagsplats för (S).
Politiken lockar än och man ska aldrig säga aldrig.
– Jag kanske kommer tillbaka till nästa val.