Han vill bygga nya lägenheter på orten

Det behövs mer bostäder för äldre i Grebo. Det menar Håkan Johansson, som åter frågar kommunen om att få köpa mark för marklägenheter.

Här på Mårsängsområdet i Grebo, där den gröna skidstugan står vill Håkan Johansson bygga fyra marklägenheter med äganderätt för äldre.

Här på Mårsängsområdet i Grebo, där den gröna skidstugan står vill Håkan Johansson bygga fyra marklägenheter med äganderätt för äldre.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2019-10-17 13:00

–  Jag stöter på behovet hela tiden, säger Håkan Johansson som bor i Grebo och driver Lågenergihus i Sverige AB. 

Han har tidigare genomfört exploateringsprojekt vid Prästgården i Grebo och vill nu gå vidare med nya planer i hemorten. 

– Många äldre tycker att de befintliga ettor och tvåor som finns i Grebo idag inte är tillräckliga. Man vill ha ett annat och något större boende när man säljer villan. 

Förra året ställde Håkan Johansson frågan om förvärv av ett område på Mårsäng till kommunen. Avsikten var att bygga 20-talet marklägenheter, bland annat där tennisbanor ligger. 

Svaret blev nej. Dåvarande kommunalrådet Elisabet Edlund (S) framhöll kommunens egna planer för Norrbyområdet och pekar också på att Grebobor ville behålla Mårsängsplanen som rekreationsområde.

– Norrby dröjer. På Mårsäng har en tennisplan rustats upp och kommunen har byggt utegym och lekplats, säger Håkan Johansson och berättar att siktat in sig på kommunens mark vid den gamla skidstugan. 

Planerna denna gång är mindre och förlagda till mark som inte används.

– Skidstugan används inte heller och jag kan tänka mig att vi kan flytta den om det är i sådant skick att det går. 

På platsen vill han bygga fyra mindre marklägenheter om vardera tre rum till. Håkan Johansson har som avsikt att kunna erbjuda ett pris som gör det möjligt för äldre att sälja sina villor, köpa nya bostad och få pengar över.

– Då kan vi få rotation på bostadsmarknaden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!