– Vi har fått så otroligt härlig respons från lyssnarna, säger Camilla Smedberg som tillsammans med Roy Andersson tagit med lyssnarna på vandringar och samtal om gator och kvarter, platser och dramatiska händelser.

De fyra första avsnitten har haft 4500 lyssnare. Under fredagen släpptes det femte avsnittet.

– Det handlar om arkiv och det är inte alls så torrt som det låter. Det är mycket mustigare och det speglar mycket av samhället.

Brukskultur startade sin poddserie med stöd av Riksantikvarieämbetet. Syftet var att förmedla lokal historia genom en modern kanal. Ursprungsplanen som fyra avsnitt växte. Det sjätte som kommer handla om skolor i Åtvidaberg släpps den 15 april.

Därefter blir det ytterligare program, med stöd av nya samarbetspartners. Camilla Smedberg förklarar det med det stora intresset från lyssnarna.

– Folk har mejlat och skrivit på sociala medier. Man stöter på människor när man handlar och får kommentarer. Många vill höra mer, de vill veta mer om hus bland annat och de kommer med nya historier.

Camilla Smedberg är nöjd över responsen.

– Det är jättekul. Vi hade självklart hoppas på responsen, men inte trott att det skulle bli i den här omfattningen. Det är också roligt att vi nått en ny målgrupp och fått med yngre lyssnare.

Inför sändningen av det första avsnittet märktes en del premiärnerver. Är det fortfarande pirrigt att spela in avsnitt?

– Vi känner oss mer trygga och avslappnade nu. Vi har förstås manus, men vill att det ska upplevas som ett samtal.