På S-valsedeln för Östergötland till riksdagsvalet stod hon på sjätte plats. Fem kom in, däribland Teresa Carvalho från Norrköping som nu väntar barn och går på föräldraledighet i februari.

– Jag trodde inte att jag skulle komma in som sjätte namn på listan. Det hade krävts mycket mer röster för att vi skulle få ett sjätte mandat, säger Erica Nådin.

Nu får hon ändå en plats, om än tillfälligt.

Direkt efter regeringsförklaringen i måndags stod kompletteringsval på riksdagens föredragningslista. Erica Nådin går in som ersättare för Teresa Carvalho från den 11 februari till och med den 30 november och får plats i socialförsäkringsutskottet.

– En fantastisk möjlighet, säger Erica Nådin och sätter två ord på sina känslor inför uppdraget: "jättetaggad och jättenervös."

– Jag är taggad på att få lära mig så mycket och att representera Östergötland, men också på att få uppleva riksdagslivet i Stockholm.

Nervositeten, då?

– Ja, det är svårt att veta hur mycket jag måste kunna och exakt hur allt fungerar, till exempel hur man ska förhålla sig till tjänstemän och andra partier.

Erica Nådin nämner också en oro för att bli utsatt för hat och hot. Hon går tillbaka till valrörelsen i Åtvidaberg då hon hittade tre kotor från ett kadaver på sin bil, som stått parkerad på Stortorget. Samtidigt utsattes partiet för att någon klottrat ner valprogram med hot.

– Sånt, och näthat är jag rädd för.

Med plats i socialförsäkringsutskottet kommer Erica Nådin hantera bland annat pensionssystem, sjukförsäkringar och föräldraförsäkring.

– Jag vill framförallt jobba för en mera individualiserad föräldraförsäkring. Vi behöver göra mer för jämställdheten och se till att föräldrar kan dela på föräldradagarna, gärna hälften-hälften.

Hon lyfter också pensionerna.

– De behöver höjas.

Inför valet framhöll Erica Nådin andra politikområden som sina närmaste.

– Utbildning och miljö är fortfarande mer av mina frågor, säger hon och flikar in att riksdagsplatsen ger henne möjlighet till att skriva motioner, ställa interpellationer och att driva frågor i den egna partigruppen.

Med sina 23 år blir Erica Nådin näst yngst i riksdagen. Hon är ung, men har varit politiskt engagerad i åtta år.

– Då gick jag med i SSU Åtvidaberg. Mitt första uppdrag var som kassör.

Hon har haft plats i SSU:s distriktsstyrelse och varit ombudsman i tre år. I valet 2014 fick hon plats i Åtvidabergs fullmäktige och i kommunstyrelsen.

Nu är Erica Nådin ersättare i regionfullmäktige och aktiv i S-studenter på Campus Valla, där hon sedan ett och ett halvt år läser till gymnasielärare.

– Jag tar studieuppehåll nu, men kommer ta upp studierna igen. Min dröm är att jobba politiskt, men också att bli färdig gymnasielärare.

– Politiken ska inte vara ett livslångt yrkesval. Det är ett förtroende man får och jag tror att det är viktigt att ha en annan sysselsättning.

Erica Nådin har sedan årsskiftet bosatt sig i Linköping.