– De är bästa vänner och Sigge tror att han är en häst. Han beter sig som en häst och kliar Nore som hästar gör, säger Elin Andersson som fick ponnyn Nore som föl i doppresent.

I mars berättade vi om Sigge och Nore. Kalven hade övergivits av sin mamma och togs från hagen i Börsebo hem till stallet i Falerum. Där tog Nore hand om den lille kalven, som fick flaskmatas av familjen Andersson.

Många försök att återförena kalven med kon som övergivit honom misslyckades.

– Sigge är rädd för korna. Han rymde ut ur hagen.

Istället fick Sigge gå på bete med Nore. När familjen Andersson lämnade gården i Falerum och flyttade sin verksamhet Stall Hästkullen, till Vrånghult i Åtvidaberg, för att bland annat driva ridskola, följde Sigge och Nore med.

Nu delar de hage med en bestämd ponny och en hopphäst om dagarna. På kvällarna tas de in till en mindre inhägnad med vindskydd.

Elin tar med sig en skopa foder till hagen. Sigge lystrar till sitt namn och kommer travande mot maten.

Artikelbild

| Kalven Sigge är en korsning mellan Highland cattle och Belted cow. Han övergavs alldeles efter födseln av sin mamma. Nu lever han hästliv på Stall Hästkullen.

– Han är väldigt kelig och vill bli kliad, upplyser Elin medan fingrarna letar sig in i den täta pälsen.

Sigge och Nore är populära bland ridskolans elever.

Artikelbild

| 23-årige Shetlandsponnyn Nore har tidigare uppfostrat familjen Anderssons föl. I mars tog han hand om kalven Sigge, som nosar på Joacim Anderssons ben.

– Det händer att eleverna till och med vill mocka åt dem, berättar Elin.

Sista frågan är lite svår att ställa. Vad ska hända med Sigge framöver?

Artikelbild

| Sigge är inte blyg. Han gillar godis och älskar att bli kliad av Elin Andersson.

– Det vill nog inte läsarna veta, säger Joacim Andersson och konstaterar att det under en foderkris är kännbart att hålla sig med en sällskapskalv. Men inget är bestämt. Tills vidare hänger Sigge och Nore ihop och det planeras för en kastrering för att slippa tjurbeteende. Den som vill hälsa det udda paret har chansen när Stall Hästkullen håller öppet hus den 24 november.