Corren berättade i mitten av oktober om en vacker räv som synts till i Nygård sedan sommaren.

Magdalena Svahn- Östman fångade den på bild och beskrev den som frisk och med fin päls.

En läsare tipsade om att det kanske var det en rävunge som lämnats för tidigt av sin mamma och därför i förvirring sökt sig till samhället för att söka mat.

På sociala medier har andra historier om räv i centrala Åtvidaberg dykt upp. En räv ska ha stått på en altan och morrat. Kanske var det samma som dök upp i en trädgård medan villaägarna satt i sitt utomhusbad? En person rapporterade upprört om tonåringar som hetsat en räv i centrum.

På kommunen ligger ansvaret för vilda djur i tätorten på Johan Gustafsson, verksamhetschef för gata och park. Han säger att det kan finnas flera rävar i tärorten och baserar det på skilda uppgifter om skick och beteende.

– Det verkar som om vi har en fin Micke- och Molleräv i Nygård och en i sämre skick, kanske med skabb i centrum.

Kommunens jägare har nu fått i uppdrag att försöka fånga räv. Flera fällor har satts ut med skinka som lockbete.

– En räv hade varit inne i en fälla under natten till fredag och ätit betet. Tyvärr gick fällan inte igen.

Avsikten med att fånga en räv eller flera är att ta djuret/djuren till veterinär för besiktning för att bedöma om djuret ska avlivas eller återföras till naturen.

– Vi har en dialog med länsstyrelsen om detta. Man måste ha tillstånd för att flytta vilda djur, påpekar Johan Gustafsson och tillägger att åsikter om rävars liv i tätorten går skapt isär.