– Hör, hör, utbrister Håkan Wasén och vrider om tändningen till Gamle Svarten, en Jaguar från 1962 inköpt under 1980-talet för 12 000 kronor.

Han övertygar och motorljudet samlar flera intresserade runt den nätta bilen.

– En skönhet, fortsätter Håkan Wasén, lika övertygande.

Artikelbild

| Joakim Hjelm tar många bilder i Folkparken. "Det är kul att gå tillbaka till och titta på", säger han efter att ha fotat en svart Volvo Amazon.

Det är Vehicle hit i Åtvidabergs folkpark på tisdagskvällen. 138 bilar, alla med sin historia glider in parken. Lennart och Marianne Halldén från Falerum kommer i sin skogsgröna Volvo 142 från 1973. Den har precis börjat rulla igen efter renovering och är som ny.

Pelle Friman från Borensberg har lite mer bruksskick på sin Cadillac från 1955.

– Jag ska fixa mer med den, men jag vill köra också, säger han och beskriver samlingen av bilar i parken:

– Muskelbilar, glidarbilar, gatbilar. Vi som kommer hit är likasinnade även om vi har olika bilar, motorintresset är gemensamt.

Artikelbild

| Elin Mood vinkar in bilarna och njuter av den sköna stämningen i parken.

Elin Mood som håller i arrangemanget tillsammans med sambon Daniel Bank, njuter. Hon har lagt vinterns gruff med kommunen bakom sig. En schism som handlade om ett byråkratiskt regelverk om bidrag lades åt sidan när Åtvidabergs motorklubb tog på dig de avtalsmässiga delarna med kommunen.

– Det känns jättebra nu. Uppslutningen och att alla trivs här gör att vi fortsätter.

Artikelbild

| Marianne och Lennart Halldén med sin nyrenoverade Volvo 142.

Några som trivs i kvällssolen är 50´s and 60´s Street cruisers från Linköping, som dukar upp med kaffe, bullar och muffins mellan bilarna.

– Fikaklubben, skrattar Jörgen Gustafsson.