Det säger Marianne Jansson, vd i Näringslivscentrum i Åtvidaberg, som har uppdraget att boka de företagsbesök som kommunstyrelsens presidium gör.

– Företagen har hittills blivit jätteglada över kontakten. Det uppskattas.

Marianne Jansson medverkar också om möjligt under besöken och beskriver goda samtal i trevligt samtalsklimat.

LÄS MER: Politiker på turné bland företagen

Kommunalrådet Joakim Magnusson (C) är också positiv till besöken:

– Det är en riktig ynnest att få vara med och det är enormt nyttigt för oss att lyssna till företagare.

Företagsbesöken startade tidigare under våren. Hittills har uppemot tio företag inom olika branscher och på olika orter, besökts.

Hur många företag ska ni besöka?

– Så många som vi bara hinner. Vi kommer nog upp i 15 innan sommaren och jag hoppas att vi kan ta lika många under hösten, säger Joakim Magnusson.

Vad får ni för respons?

– Idag på Elektrotermo handlade det mest om kompetensförsörjning. En del andra företag vi besökt har uttryckt att kommunen måste jobba mer med bostäder och kommunikationer för att öka befolkningen och att det skulle gynna företagens möjligheter att anställa.

För egen del tar Joakim Magnusson med sig av det driv och engagemang som han mött i företagen.

Utöver de företagsbesök som kommunstyrelsens presidium gör, har även kommunstyrelsen företagsbesök på dagordningen två gånger om året. Nyligen besöktes Elinstallationer Örjan Nilsson AB, Ocean Modules, Scanfil Åtvidaberg AB och Polyamp AB.

Syftet är att få en övergripande orientering om kommunens olika företag och inblick i företagarnas verksamhet, affärsidé, produktivitet och utmaningar.