Mannen sågs senast i Valsinge, längs länsväg 747 strax söder om Björsäter, vid klockan 14.00 på onsdagen. Polisen har påbörjat en rad sökinsatser för att hitta mannen. Bland annat deltar ett flertal hundpatruller i sökarbetet. Mannen är 23 år och har hörapparater i båda öronen. Han var vid försvinnandet klädd i en mörkblå jacka, svarta mjukisbyxor och svarta skor. Han bar på en svart ryggsäck och brukar ofta promenera längs vägar.

– Mannen har en sjukdomsbild och polisen är angelägen om att mannen hittas snabbt, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen.

Polisen behöver allmänhetens hjälp för att hitta mannen så snabbt som möjligt och tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att han kan hittas. Den som har uppgifter att lämna ombeds att kontakta polisen på 114 14 eller, i akuta fall, 112.

Under natten pågick sökinsatsen fortfarande.

– Vi har gått ned något under nattens timmar men har begärt hjälp från försvarsmakten med hemvärnsfolk som ska söka i området så fort det ljusnar, berättar Mariana Persson, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Även Missing People är på plats och hjälper till.

Artikeln kommer att uppdateras.