Tillbaka i politiken – men i nytt parti

Under valperioden 2018 valde Christopher Rexhell att avsäga sig sitt politiska uppdrag. Nu återvänder han i ett annat parti.

Christopher Rexhell (M) gör en återvändo till miljö- och byggnadsnämnden i Åtvidaberg (arkivbild).

Christopher Rexhell (M) gör en återvändo till miljö- och byggnadsnämnden i Åtvidaberg (arkivbild).

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidabergs kommun2019-09-21 19:59

Moderaterna i Åtvidaberg möblerar om och en del i ommöbleringen blir förvärvet av den tidigare socialdemokraten Christopher Rexhell (M) till miljö- och byggnadsnämnden. 

Rexhell satt i samma nämnd under förra mandatperioden och var med på Socialdemokraternas valsedel inför valet 2018, men drog tillbaka sin kandidatur. I samband med detta uppgav han till Corren att han inte hade några kommenterar gällande sitt framtida politiska engagemang. 



Nu uppger Rexhell att anledningen till att han tog en paus från politiken var att han ville kunna lägga mer tid på sina egna verksamheter.

– Jag tycker, liksom då, att politik är intressant. Men just då hade jag för mycket på det privata planet att sköta, säger Rexhell. 


Övergången till Moderaterna menar Rexhell grundar sig i att han vill kunna bidra till den lokala moderatgruppen som finns i Åtvidaberg och hoppas att han kommer till nytta för partiet. Rexhell berättar att när en förfrågan om att återvända till miljö- och byggnadsnämnden dök upp så kände han att det passade.

– Jag trivdes bra i dåvarande miljö- och byggnadsnämnden och är övertygad att jag kommer att trivas bra i den nya. Det är ett intressant uppdrag att få i Åtvidaberg. 

Känns det som en stor ideologisk övergång att gå från Socialdemokraterna till Moderaterna?

– Nej, det vill jag inte påstå. Partierna skiljer sig på vissa plan men annars är det inte någon stor ideologisk skillnad mellan S och M.

Karta: Åtvidaberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!