– Det går bra här, säger Magnus Andersson, som äger drygt 90 procent av aktierna i Åtvidabergshus.

Han har sagt det flera gånger tidigare. Corren har följt den växande verksamheten genom åren. Nu fortsätter Åtvidabergshus att rulla på mot nya mål; 120 miljoner i omsättning och uppemot 100 anställda.

– När jag gick in i företaget 2005 var vi 15 anställda. Nu är vi 85 och söker just nu ett tiotal personer till produktionen, och en konstruktör och en administratör.

Artikelbild

Mer jobb har inneburit fler anställda, och stigande omsättning. De tre senaste åren pekar det stadigt uppåt.

2013 omsattes 46 miljoner kronor och 2014 63 miljoner kronor. För 2015 ser omsättningen ut att landa på 74 miljoner kronor.

– Och för 2016 gissar jag på 90 till 95 miljoner kronor.

Han konstaterar att 100-miljonersvallen inte är långt bort, om den inte spräcks redan i år så blir det kanske nästa. Samarbeten med flera av landets största exploatörer har gjort att verksamheten har kunnat vässas, från styckehus till serieproduktion.

– Vi har jobbat hårt för att nå hit. De stora drakarna ställer krav och vi har klarat att leverera stora mängder.

Utöver leveranser till storbolagen produceras takvåningar direkt till konsument. Orderböckerna är fyllda, vissa avdelningar ända fram till 2018. Fabriken som ligger utmed riksväg 35 strax utanför Åtvidaberg börjar bli för liten och behöver byggas till med 1000 kvadratmeter för produktion och 600 kvadratmeter för lager.

– Vi hyr också in oss på andra sidan vägen. Vi har 3600 kvadratmeter i Industrigallerian.

Magnus Andersson är uppsluppen och glad. Inte bara över att leda ett växande företag. Han har just fått besked om att han utsetts till Årets företagare (Utmärkelsen delas ut till majoritetsägare. I Åtvidabergshus ägartrio ingår även Peter Axén och Johan Vistby).

– Jätteroligt, förstås, säger Magnus Andersson och tar emot diplom och statyett av Annie Wårhem, ordförande i Företagarna i Åtvidaberg.

– Du har alltid varit en entreprenör som vågat satsa, säger hon och läser upp motiveringen: "Åtvidabergshus har under många år satsat på orten Åtvidaberg. Är ett företag som tillgodoser stark tillväxt, som genererar i många arbetstillfällen. Företaget är kreativt och nytänkande. Företaget sätter Åtvidaberg på Sverigekartan dagligen. Magnus Andersson är en god förebild och ambassadör för oss företagare i Åtvidaberg".

Med utmärkelsen följer middag hos landshövdingen, tillsammans med företagare som fått utmärkelser i sina kommuner. En jury utser en regional vinnare som sedan får chansen att få titeln på nationell nivå.