Sedan några år finns det ett barn- och ett vuxenspår, vilket gör att de små har goda skäl att skicka gliringar till dem som är större:

– Förra veckan ... då fick pappa fyra rätt, och mamma fick också fyra rätt. Och syrran ..., hon fick bara tre rätt, säger Catarina Ridderstad.

Och vad fick du då?
Artikelbild

| Blir det tolv rätt den här gången också. Det återstår att se, men förra veckan hade Catarina Ridderstad full pott. Nu går hon tipspromenaden med pappa Johan, Ellen Martinsson och Magnus Martinsson.

– Tolv rätt!

Hon gnuggar verkligen in förra veckans framgångar, och är minst sagt nöjd.

Magnus Martinsson går promenaden med dottern Ellen.

– Man kommer ut och träffar andra som bor här. Det är väldigt trevligt. Det är bra stämning här. Alla hälsar på varandra, även om man inte känner varandra, säger han.

Artikelbild

| Magnus Nilsson klurar på utslagsfrågan till tipspromenaden i Grebo.

Tipsrundan är ett samarrangemang mellan olika föreningar i Grebo, den här veckan är det PRO som tar hand om arrangemanget. Tipspromenaden har funnits i cirka 40 år. Under hösten ser det ut att bli fyra promenader på söndagar. Efter den sista brukar man även ha en särskild dragning där deltagarna får en extra chans:

– Då vinner den som har flest rätt totalt, berättar Anna-Greta Pettersson från PRO.

Artikelbild

| I Grebo nöjer man sig inte bara med en tipstolva. Här finns både barn- och vuxenklass. Och så några bingorader, förstås.

Hon sitter och delar ut bingobrickor och svarsformulär till alla. Ja, för bingo är det också. Den här tipspromenaden försitter nämligen inte någon chans till att dela ut priser. Godis och presentkort brukar det bli. Och i målet står en avgörande detalj: Utslagsfrågan, som är en burk med legobitar. För barnen är det busenkelt, de ska bara gissa hur många bitar som finns i burken. Men för de vuxna ...

– Ploppar! Man ska säga hur många ploppar det är på legobitarna, stönar Magnus Nilsson.

Artikelbild

| Rolf Gordon från hembygdsföreningen berättar om att motionsspåret i Grebo planerades 1972, och traditionen med tipspromenaderna kom i gång på sent 70-tal.

Sedan skriver han in siffran 583.