Det har varit många turer fram och tillbaka, många beslut att fatta: lokal, vigselförrättare, gäster, porslin. Men nu verkar det som att det mesta är bestämt. Och det är nog tur det, för på lördag är det till sist dags. Då ska de gifta sig, Tommy Ekman och Madelene Gustafsson, ägarna av det klassiska konditoriet Sandelius i Åtvidaberg.

– Men tårtan ändrades idag faktiskt, säger Tommy, känd som musiker från grupperna Style och Freestyle som på 1980-talet skrev pophistoria med låtar som "Vill ha dig" och "Fantasi".

– Nej den har inte ändrats, säger Madelene. Det blir den som jag ville ha, säger hon och skrattar.

Artikelbild

| Tommy Ekman och Madelene Gustafsson är nästan alltid tillsammans. "Vi har ett härligt liv", säger Tommy.

– Inte vit choklad?

– Nej, det blir marsipan.

Tårtan är bara ett av många svåra beslut som måste tas för att få till ett lyckat bröllop. Var vigseln ska äga rum är ett annat. Initialt var det tänkt att de skulle vara i Stora kyrkan, men nu har paret bestämt sig att bröllopet istället ska äga rum hemma.

– Det blir en vigsel vid vattnet, lite amerikanskt, säger Tommy.

Artikelbild

| "Hon är rak och tydlig. Det är väldigt bra", säger Tommy Ekman om sin blivande hustru.

De flesta gästerna kommer inte från Åtvidaberg. Tommy som tidigare bott i Stockholmsområdet har många vänner därifrån, likaså Madelene som bodde med honom där i ett par år.

– Gästerna är människor som vi umgås med och människor som har betytt mycket för oss genom åren, säger Tommy.

Artikelbild

| "Man måste ta vara på skrivglädjen när den finns där", säger Tommy Ekman, känd från popgruppen Freestyle, som senare blev Style.

De är båda nervösa inför lördagen. Tommy säger att det självklart är mycket som kan gå fel, men så länge det blir roligt spelar det ingen större roll. Madelene har också sina funderingar.

– Att gifta sig är ju en av de största sakerna i livet. Tänk om jag ramlar i vattnet? Eller tänk om jag råkar knuffa i Tommy?

Artikelbild

| Den första januari i år tog paret officiellt över konditoriet Sandelius i Åtvidaberg.

Efter att vigseln ägt rum kommer det nygifta och förhoppningsvis fortfarande torra paret att tillsammans med gästerna ta sig från hemmet till en annan plats utomhus i Åtvidaberg för att fortsätta dagen. Färden dit kommer gå långsamt, förklarar Madelene kryptiskt.

– Men vi kommer nog både höras och synas. Åtvidaberg kommer märka att något är på gång, säger hon.

Artikelbild

| Madelene Gustafsson säger att hotellen i Åtvidaberg är fullbokade inför bröllopet.

Ett flertal artister ska framträda och spela musik under dagen. Vilka det handlar om vill paret hålla hemligt, men klart är i alla fall att Tommy själv kommer spela.

– Det är en kärleksförklaring till Madelene, en väldigt ärlig låt.

Artikelbild

| "Vissa vet inte ens var Åtvidaberg ligger", säger Madelene Gustafsson om gästerna.

– Åh herregud, vad jag längtar, säger hon.