Ingen Eurovision song contest för Adam

Det blir inte ett tredje Eurovision song contest för artisten Adam Svensson från Hannäs. Inte i år iallafall, då arrangemanget ställs in på grund av coronautbrottet.

"Nöjesbranschen är inte prio ett nu" , säger artisten Adam Svensson som skulle medverkat i Eurovision song contest i maj.

"Nöjesbranschen är inte prio ett nu" , säger artisten Adam Svensson som skulle medverkat i Eurovision song contest i maj.

Foto: Lotta Willsäter/Arkiv

Åtvidabergs kommun2020-03-19 20:30

– Det är klart att jag är besviken, men inte förvånad. Nöjesbranschen är inte prio ett nu, säger Adam Svensson och visar full förståelse för beslutet att inte genomföra Eurovision.

I slutet av februari medverkande han i det vinnare bidraget i melodifestivalen i Moldavien. Tillsammans med sångerskan Natalia Gordienko och en grupp svenska körsångare och dansare skulle han ha framfört låten "Prison" i Rotterdam i maj.

– Det kanske hade gått att lösa tekniskt, men det är så otroligt många inblandade i varje bidrag och från olika länder.  Det hade blivit för omfattande. 

Adam Svensson har medverkat i Eurovision två gånger tidigare, senast förra året för Ryssland. 

– Jag förstår att det känns värre för de som skulle deltagit för första gången och som haft Eurovision som en dröm, som The Mamas.

Nöjesbranschen drabbas hårt av coronautbrottet. 

– Det blev ett tomt blad helt plötsligt. Jobb har ställts in för mig som för de flesta andra i showbiz. Det är en svår sits för alla. 

Vid sidan av nöjesbranschen undervisar Adam Svensson, som är uppvuxen i Valdemarsvik, på Dansakademin och på gymmet Hälsobruket i Valdemarsvik.

– De har inte stängt ner och följer vad Folkhälsomyndigheten säger. Just nu känns det väldigt osäkert och saker ändras snabbt. 

I sommar har han konserter planerade, bland annat en konsert i Västertryserums kyrkoruin, tillsammans med sin syster och morbror. 

– Vi får hoppas på det bästa. För alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!