Det är de två Västra Hargs-bröderna Gillis och Arne Flygh som gjort Barbro Svenssons besök möjligt. De numera avlidna bröderna testamenterade en fond till att göra tillvaron bättre för dem som bor på Boken – där de själva också bodde sista åren. På tisdagen var det första gången som avkastningen användes till underhållning.

Och inte vilken underhållning som helst. Barbro Svensson är en av Sveriges största och mest rutinerade artister. Hon hade med sig Benneth Fagerlund på keyboard. Man ska ju inte tjata om ålder, men om man säger att hon har en dotter som är 63, en dotterdotter som är 43 och ett barnbarnsbarn som är 21, så förstår man att hon har varit med ett tag.

Men hon är rena ungdomen jämfört med 101-åriga Gertrud Andersson som satt i publiken och klappade takten till alla de kända låtarna som Lill-Babs rev av i tät följd.

Artikelbild

| Underhållare. Med stor rutin sjöng Barbro Lill-Babs Svensson för omkring 150 personer på Mjölbys äldreboenden.

Efter föreställningen fick hon en kram av fru Svensson medan blixtarna smattrade i Bokens foajé.

Barbro Svensson inte bara sjöng sina mest kända låtar, hon pratade en hel del och berättade anekdoter från sina 65 år på scen.

Turnén från -95 med Siw Malmqvist och Ann-Louise Hansson pågår än. Förra året skulle varit den sista säsongen.

– Men så fick vi en fråga "Hur skulle det vara med en turné till?". Så ni är välkomna allihop i sommar, sa Barbro innan hon drog sin "En tuff brud i lyxförpackning" och flörtade med Einar Valfridsson som bor på Boken.

Artikelbild

| Anna-Maj Winér fick låna clownnäsan under låten "Bli en clown".

– Men när jag sätter mig i knät på en främmande karl, då är det Lill-Babs. Barbro Svensson skulle aldrig göra så. Hon är för blyg, förklarade hon.