I sju år har Isabella Erixon och hennes man Johnny Zetterlind drivit restauranger tillsammans, senast i Simrishamn och Hemavan.
– Vi började driva egna krogar för att få träffa varandra. Innan dess jobbade vi på varsitt håll och sågs sällan, berättar Isabella.
I vintras sålde de sina två krogar och för två veckor sedan föddes parets första barn, Ruben. Det var dags att satsa helhjärtat på ett enda krogprojekt i stället för att flänga landet runt. Valet föll på Kanalkrogen.
– Det var en ren slump. Vi åkte till Ikea i Linköping och tog en tur ut till Berg för att rasta hundarna. Vi tyckte att det var väldigt fint här. Två veckor senare såg vi annonsen om att Kanalkrogen var till salu, berättar Isabelle.
På Valborgsmässoafton öppnar Kanalkrogen för säsongen, med Johnny i köket och Isabella i restaurangen. Innan dess ska fasaden målas om och markiserna bytas ut, liksom en del av möblemanget.
– Svärmor syr nya gardiner. I sommar kommer hon hit och är barnvakt och svärfar ska sköta glasskiosken, berättar Isabella.
Isabella planerar en del förändringar på Kanalkrogen.
– Framför allt kommer vi att ha mer öppet. Tidigare har baren stängt 21 och det tycker vi är för tidigt. Vi tänker köra till 24.
Även säsongsmässigt vill Isabella öka öppethållandet.
– Vi vill successivt förvandla Kanalkrogen till åretruntrestaurang. Det är synd att så fina lokaler står tomma.
Hur går det att driva krog med en nyfödd bebis?
– Bra, hoppas jag. Men vi måste arbeta mindre. Vi kan inte jobba från åtta på morgonen till ett på natten som vi är vana vid.
Ska ni flytta till Berg?
– I sommar hyr vi. Till nästa år får vi ordna något mer permanent.
ake.alvin@corren.se