Grönt ljus för slakteri

Nu är slakteriet i Basunda godkänt av Livsmedelsverket. Inom kort öppnar alltså det enda offentliga slakteriet inom många mils omkrets.

Foto: Rebecka Fredriksson

BJÖRKFORS2010-08-04 10:00

-Det finns marknad för fler, säger slaktaren Ulrik Saanum.

Alla som någon gång har velat ha hjälp med att slakta har nog stött på problemet med att få professionell hjälp.

Scan i Linköping och Blå kusten i Valdemarsvik ligger närmast, men är inget alternativ för den som behöver slakthjälp någon enstaka gång.

Ulrik Saanum och brodern Jonas Saanum tänker slakta både älg, nöt och mindre djur i de fräscha lokalerna, som döljs i en timrad ladugård av okänt datum. För att hinna med har de arrenderat ut både jordbruk och skogsbruk.

-Ibland måste man välja vad man satsar på.

Slakteriet öppnar den 1 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om