Femtiotre personer fick band annat studera kor och tjurar på Högboda gård, strax utanför Björsäter.
Resan var arrangerad av Bo-Inge Nilsson som även arrangerar de populära kulturvandringarna sommartid.
På Högboda gård, samt ytterligare tretton gårdar, bedrivs en omfattande köttproduktion, omslutningen är den fjärde största i landet.
Arne Karlsson på Högboda gård berättade att man har tio personer anställda för att klara den omfattande verksamheten.
-- Vi hanterar totalt tusen djur på bete och all verksamhet sker ekologiskt. Vi är också delägare i ett slakteri i Valdemarsvik.
-- Det här är intressant, minst lika intressant som att titta på gamla hus, sade Uno Rosén till Bo-Inge Nilsson.
I och med att det var en rundvandring fick alla en direkt inblick i hur verksamheten ser ut, utöver den presentation som Arne Karlsson gav.
Under dagen fick resenärerna också studera annat, bla var man i Forsaström. Men dagens höjdpunkt, det var utan tvekan besöket på Högboda gård.