-- Grannarna är jätteglada. Många bilförare ligger vanligtvis i över 100 kilometer i timmen på den här 70-vägen. Men när vi har belysningen tänd så kryper de förbi. Många blir också stående och tittar, säger Kent Carlsson och konstaterar också:
-- Det går inte längre att gå omkring naken i huset.
Allt började för några år sedan med en julgransbelysning på utetrappan.
-- Vi tyckte det var lite mysigare i stället för en julgran. Men nu har det blivit lite av en mani, förklarar Lill Carlsson.
Paret Carlsson tippar på att det totalt rör sig om mellan 15 000 och 20 000 ljuspunkter.
-- Bara i äppleträdet är det 1 350 stycken. Många tror att det här är en tävlan, men det är det inte. Vi gör det för att det är kul, försäkrar Kent Carlsson och berättar att han kör skolbuss på sträckan.
-- Skolbarnen frågar alltid vad vi ska hitta på för något nytt. I år samlade de också ihop pengar och köpte en belysning som de gav oss.
Kent Carlsson säger att de numera använder timer till belysningen. Och eftersom paret har utökat belysningen i år så har de även dragit ner lite på "öppettiderna".
-- Nu har vi tänt mellan klockan sex och åtta på morgonen när skolbussens morgontur passerar och vi tänder igen mellan halv fyra och klockan tio på kvällen. På fredagar och lördagar lyser det ända fram till klockan ett, så att folk hittar hem, säger Kent Carlsson.
Trots det så passerar elkostnaden 4 000 kronor under tiden belysningen är tänd, mellan första advent och tjugondedag knut.
Kent Carlsson säger att han i början ideligen fick byta proppar. Men att de nu har splittrat upp belysningen så att det tänds i tre sektioner. I år har de även tagit tid på hur mycket arbete de lagt ned på monteringen.
-- Det tog sex arbetsdagar för oss två, i timmar räknat. Men vi vågar inte räkna på hur mycket pengar det har kostat, säger Lill Carlsson.
-- Det enda vi inte ändrar på från år till år är jultomten uppe vid skorsten. Allting annat är utbytbart, säger Kent Carlsson.