-- Det är roligt att få fortsätta i de här lokalerna, säger verksamhetsledaren för Bäcka-lyckan Inger Ax tillika före detta medlem i Sions församling.
Tillsammans med tre andra förskollärare driver hon den fria förskolan Bäckalyckan i det före detta Sionkapellet sedan 1997. Förskolan har en kristen profil. Men enligt Inger Ax kommer de flesta barnen från familjer som inte är anslutna till någon av traktens många frikyrkoförsamlingar.
-- Det här blir en fortsättning på det vi har börjat en gång i tiden, det är bara rätt och riktigt, säger Rune Sandberg, även han en av de före detta medlemmarna i Sions församling.
Verksamheten har även under de senaste åren pågått in i det sista, kan de berätta. Det har varit ett ordinarie möte en gång i månaden och ett för bibelstudier. De har samarbetat Svenska Alliansmissionen och dess pastor Håkan Lang.
Men sedan några år leker det alltså barn i den gamla kyrksalen istället. Det är högt i tak, här har de gott om plats att springa runt och nojsa, även om en hel del av Sionkapellets lämningar blir kvar. Korset hänger vid altaret, pianot kan även användas för barnvisor och alla stolar behövs när det är luciaframträdande och andra samkväm.
Förskolan har för närvarande 14 barn. Dessutom hålls det öppen förskola en gång i veckan dit föräldrar kommer med sina barn, dels för en 4 till 5-årsgrupp, dels för de som är ännu yngre.
-- Enda skillnaden är att vi nu äger lokalerna själva. Vi har bildat en fastighetsgrupp med representanter från personal och föräldrar, berättar Inger Ax.
-- Det kommer att kosta mer för oss nu när vi ska sköta underhållet också, och vi hoppas att kommunen har förståelse för detta, säger hon och förväntar sig visst stöd därifrån.
Vaktmästare delar de med Boets skola, och den tjänsten sköter Boets byalag på entreprenad.
Sions församling i Boet bildades 1924 och tog då över det som kom att kallas Sionkapellet, numera förskolan Bäckalyckan. Huset byggdes redan 1888 av Stora Åby baptistförsamling.
Sions församling kom till i samband med pingstväckelsen. Betoning låg på det som kallades troendedop och det inre andliga livet.
De första åren hyrde Sions församling kapellet för 150 kronor per år. 1934 köpte de huset för 2 250 kronor.
Vid starten hade Sions församling 60 medlemmar. Störst var den på 1950-talet med 160 medlemmar, 2001 hade den 13 medlemmar.
Under sin storhetstid fanns inte bara Sionkapellet som samlingspunkt. Det hölls stugmöten i Pelarbo, Gräsberg, Västantorp och Öna. I Pelarbo finns också ett litet kapell sedan mitten av 1900-talet som numera är sommarstuga.
På 1940-talet köpte församlingen Stora Åbys gamla ålderdomshem och döpte det till Klippan. I Ödeshögs samhälle började Sions församling 1929 och hyrde in sig i IOGT:s lokaler. 1947 blev Ödeshög och Klippan självständiga utpostförsamlingar inom Sion.
Sions församling i Boet har ingått i en krets i Svenska alliansmissionen med församlingarna Stava, Klöverdala, Bultsbol och Tjurtorp. Sedan Sions församling upphörde till årsskiftet har dess medlemmar övergått till andra samfund inom Ödeshögs kommun.