Första gången han steg in i butiken var han bara 14 år. Då fick han jobb som springsjas, en roll som så småningom utvecklades. Men 1973 lämnade Kenneth järnhandeln för jobb på Zanda-pannan i Borensberg, fram till nedläggningen 20 år senare. Då kom järnhandeln åter i hans väg och Kenneth köpte och drev verksamheten i 15 år innan sonen Kjell tog över. Men då denne även driver Risebo jakt och fiske samt Brånshults däck i dag, behövs Kenneth fortfarande i butiken så pensionärstiden får vänta. På konsultbasis jobbar han fyra timmar om dagen, 8-12. Därefter anländer barnbarnet Linus som kör eftermiddagspasset och i huvudsak driver butiken.
– Det passar mig perfekt istället för att gå hemma och glo, säger Kenneth som även lever ett aktivt liv där han håller Borensbergs IF varmt om hjärtat.
Att kliva in i järnhandeln är lite som att stiga in i en annan värld. Inredningen är av äldre modell men här finns verkligen "allt". Och när Kenneth visar upp de historiskt nötta lådorna bakom disken, fyllda med diverse material, inte minst skruvar och muttrar, märker man att han har stenkoll på varenda produkt.
Men mycket har förändrats över tid och de få järnhandelsbutiker som finns kvar i landet har fått hård konkurrens från stormarknader och e-handel, så även Borensberg. Försäljningen minskar när människor väljer andra och billigare alternativ.
– Det är synd eftersom Borensberg samtidigt växer, säger Kenneth fundersamt.
Linus som är 50 år yngre, och har ett helt yrkesliv framför sig, har ännu inga klara planer för framtiden. Visst finns funderingarna där vad han ska göra om företaget inte bär sig på sikt, men han går inte omkring och är orolig.
– Jag tar det lite som det kommer, säger han.
Linus berättar att han läste samhäll och ekonomi på affärsgymnasiet Thoréns business school i Linköping och kan tänka sig att fortsätta läsa ekonomi i framtiden.
Det som kanske skiljer Borensbergsbutiken ifrån de stora drakarna är att hit kan man komma om det så bara saknas en ynka mutter eller skruv. Det har även hänt att bybor bett om hjälp – och fått det när butiken varit stängd. Kundrelationerna, säger båda, är viktiga att bevara.
Trots att Kenneth är den som har längst erfarenhet ifrån branschen är det Linus som har bäst koll på allt som rör fiskeutrustning och ammunition. Själv tycker Linus i sin helhet att jobbet ger honom en god allmänbildning.
– Jag har lärt mig väldigt mycket. Generellt vet folk i min ålder inte så mycket om verktyg och jag måste kunna lite om allt, både virke och husgeråd.
Han ger ett exempel på när en kund vid ett tillfälle kom in och frågade efter en knekt. Först hade Linus ingen aning om vad det var. Men efter att ha tagit reda på att det handlar om ett hjälpmedel för att få av sig stövlarna, kunde han hjälpa sin kund.
– Det är ingen i min ålder som har en sådan hemma, säger Linus och småler.