Ägaren har dessutom med omedelbar verkan förelagts att upphöra med sin tillverkning.
-- Lokalerna är inte godkända för livsmedelshantering, säger hälsoskyddsinspektör Jenny Enåkander. Vid ett besök i slutet av mars visade det sig att ägarna drev sin verksamhet utan att man sökt de tillstånd som krävs.
Sedan den olagliga verksamheten blev känd, har ägarna underrättats om att de måste söka tillstånd.
-- Vi har efter den kontakten fått in en ansökan med förslag på ombyggnad av lokalerna. Men de åtgärder som föreslås räcker inte. Därför fick företaget i början av månaden beskedet att omedelbart upphöra med försäljningen, säger Jenny Enåkander.
När Corren tar kontakt med ägaren, uppger hon sig inte ha känt till att man måste ha lokalerna godkända för den tillverkning det gäller. Hon medger också att hon fått ett föreläggande från kommunen om att omedelbart upphöra med verksamheten. På en direkt fråga berättar hon dock att en viss tillverkning fortfarande pågår.
-- Jag känner ett visst ansvar gentemot mina kunder, säger företagaren. Men i dag (läs onsdag) är det sista dagen vi tillverkar något. Jag har varslat den person som stått för tillverkningen. Vad som därefter skall hända med det företag jag driver, vet jag inte.
-- Resultatet kan tyvärr bli att jag får lägga ner verksamheten helt.
Det blir nu åklagare som får ta ställning till om ägaren skall åtalas för brott mot livsmedelslagen.