Enligt en rapport från stålnäringens branschorganisation Jernkontoret är Fundia Special Bar, med verksamhet i Smedjebacken och Boxholm, landets framgångsrikaste stålföretag under år 2002.
Det är en tätplacering som heter duga för stålåret 2002 blev bra för Sverige. De totala leveranserna från stålverken och valsverken ökade med 6,9 procent och det är en tangering av siffrorna från rekordåret 1974.
Fundia Special Bars vd Kimmo Väkiparta är dock inte beredd att ge några bokslutssiffror eller resultatkommentarer ännu utan ber att få återkomma till det.
Men han medger att "det senaste året har varit bra" och "konjunkturmässigt ser det stabilt ut nu".
Något som Väkiparta däremot gärna talar om är att företaget har fortsatt stark framtidstro för verksamheten i Boxholm. Ett synbart tecken på det är att det nyligen beslutas om investeringar i Boxholm på cirka 50 miljoner kronor, att genomföras under året.
Investeringsprogrammet domineras av två storleksmässigt likvärdiga nyinvesteringar. Finvalsverket ska få en ny kylanläggning och färdigställningsavdelningen ska få bättre hanteringsutrustning till en riktmaskin (bronxrikten) som dubblar eller rent av trefaldigar kapaciteten på denna maskin.
-- Investeringen i finvalsverket ger oss en mer kontrollerad kylning av stängerna under valsningsprocessen, vilket i sin tur gör att vi kan garantera en jämnare kvalitet på det färdiga materialet.
-- Och med investeringen i färdigställningsavdelningen försvinner en flaskhals, kommen-terar Kimmo Väkiparta.
Pengarna räcker också till miljöinvesteringar, en ny oljecistern ska tas i bruk och vattenreningen byggas om.
Dessutom sker återinvestering i ett nytt styrsystem i finverket för att minska produktionsstörningar och öka tillgängligheten.
Allt är dock inte uppåt. Kimmo Väkiparta talar om ett "långvarigt svart moln" och syftar på kostnaderna för elenergin.
Bristen på inhemsk elkraft ser han som ett stort bekymmer och han ser det som orimligt att stänga Barsebäck i förtid.
-- Har vi inte tillräckligt med el i Sverige så leder det till högre elpriser som leder till svårigheter för basindustrin som leder till svårigheter för samhället i stort, resonerar han.
Key-Ove Wågh, metallklubbens ordförande i Boxholm, är förstås uppåt.
-- Det har väl aldrig investerats så mycket på enheterna i Boxholm på så kort tid och det rör sig delvis om strategiska investeringar, konstaterar han.
Det han är mest nöjd med är investeringen i kringutrustning till färdigställningsavdelningen.
-- Det är prio ett för vår del, för det är samtidigt i väldigt stor utsträckning en arbetsmiljöinvestering som vi stridit väldigt hårt för i flera år.
Det handlar om hanteringen av stålstängerna före och efter riktningen, där mycket tungt handarbete försvinner efter investeringens genomförande till industrisemestern.
Key-Ove Wågh räknar med att investeringarna inte påverkar antalet arbetstillfällen på företaget.