Alla stolar är tagna denna kväll på Ingmarsgården i Strålsnäs. Sorlet i publiken tystnar när dagens föreläsare, Josefin Westman, tar till orda för att prata om stress och återhämtning.
– Jag har egentligen scenskräck så det här är en utmaning. Men samtidigt har jag en trygghet och en kunskap om det jag föreläser om, säger Josefin.
Josefin har själv vandrat den tuffa vägen med utbrändhet och hon brinner nu för att få andra i den situationen att må bättre. Hon vill också varna för de signaler kroppen ger när det börjar bli för mycket, något som Josefin själv ignorerade när någon sa till henne "du måste bromsa".
– Jag låg på gränsen till utbrändhet i tio år. Men det behövdes en misstänkt hjärtinfarkt och en misstänkt stroke innan jag bromsade, berättar Josefin.
När Josefin fick den misstänkta stroken fick hon sig en tankeställare och för första gången blev hon rädd på allvar. Hennes kropp slutade att fungera och hon blev sjukskriven på heltid.
– Jag sov i stort sett i sex månader och det var då som jag accepterade att jag var sjuk och att jag måste vila ifatt.
Efter det började Josefin sakta få tillbaka sin energi och livsglädje. Och hon hade en stark vilja att komma tillbaka i livet till hundra procent.
Hur kom du tillbaka efter en sådan utmattning?
– Jag hade utbildat mig som massör redan innan jag blev utbränd och när jag mådde lite bättre började jag massera vänner och familj. Och jag kände vilken energi jag fick av det, så massagen blev min väg tillbaka.
Vad var det med massagen som fick dig att må bra?
– Jag kände att jag var bra på något och när jag masserade blev min fibromyalgi bättre. Och då mådde jag även bättre psykiskt.
Trots att Josefin mådde bra av att massera tvekade hon ändå att ta steget till att starta ett eget företag. Dock fick hon hjälp av dottern när hon satt vid datorn och hade fyllt i alla uppgifter till Skatteverket.
– Jag kunde inte förmå mig att trycka på sista knappen men då kom Tove in i rummet och utan förvarning tryckte åt mig. Ett dygn senare var företaget registrerat, skrattar Josefin.
Josefin jobbar inte bara med sitt företag utan hon är även spavärdinna och spaterapeut på Vadstena klosterhotell, ett jobb som hon älskar.
Blir det inte stressigt att ha två jobb?
– Det är ju väldigt lätt när man varit utbränd att hamna där igen så man måste hitta en balans. Och jag får bromsa kroppen när jag känner att det börjar bli för mycket.
Vad säger din familj om dina jobb och projekt?
– De stöttar mig på ett fantastiskt sätt och var ett stort stöd när jag mådde så dåligt. Och de hjälper mig att bromsa mig när de ser att det börjar bli för mycket.
Det har gått två år sedan Josefin startade upp sitt företag "Urskönt". Hon har salongen hemma i huset, något som många kunder uppskattar då det blir en mer avslappnad atmosfär. Och Josefin är fortfarande förvånad över att företaget går så bra.
– Det har gått över förväntan och jag nyper mig fortfarande i armen över att jag har så många kunder.
Du har många behandlingar att välja på ?
– Ja, jag har vidareutbildat mig, både inom massage och skönhetsbehandlingar, där jag nu har olika certifikat. Och som spavärdinna är jag även utbildad så jag kan göra ansiktsbehandling och fotvård.
Vilka är din kundkrets?
– Jag har kunder i åldern 16-80 år, så det är väldigt blandat vilket gör jobbet ännu roligare.
Under de två åren som Josefin har haft sitt företag så har hon märkt och känt igen en återkommande symtom hos många av sina kunder.
– Jag möter så många som är på gränsen till utbrändhet och att gå i väggen. Jag känner igen mig själv i dem och det är där jag vill göra skillnad.
Blir det lättare för dem att lyssna på dig när de får veta att du fått igenom samma sak?
– Ja, absolut. Jag brukar säga "att kan min skit hjälpa någon annan så har ju min skit inte varit förgäves, utan utmynnat i något bra".
I sin strävan att hjälpa andra har Josefin även tagit fram en egen behandling som hon kallar "avslappning och sinnesro". Hon hoppas att hon i framtiden även kan få föreläsa mer om sina erfarenheter.
– Jag skulle gärna vilja besöka skolor och prata om stress och press. Jag vet vilka krav som ställs på unga idag och att det finns de som mår dåligt av det, säger Josefin.
Att starta eget, börja föreläsa och en resa till Thailand är något som fanns på Josefins bucketlist som hon nu har prickat av. Det finns dock saker kvar på listan, dels en resa till Maldiverna och dels något där det krävs mycket pengar.
– Jag skulle vilja starta upp en återhämtningsretreat, jag tror att det är något som behövs i dagens samhälle. Tyvärr saknar jag 40 miljoner för att starta upp den verksamheten, säger Josefin med ett leende.