Bataljen mellan kommunen och familjen har pågått i flera år. Boende i området har också haft synpunkter.
Två gånger har byggnadsnämnden tvingats börja om från början sedan länsrätten funnit formella brister i de förelägganden som nämnden beslutat om.
När nämnden en tredje gång beslutade att grovavfall, avfall och skrot ska bortforslas så överklagades det.
Det blev därför länsstyrelsen och inte länsrätten som fick göra prövningen.
Länsstyrelsens jurister besiktigade tomten i början på året. Familjen som äger och bebor tomten och företrädare för byggnadsnämnden deltog också.
Länsstyrelsen fick vid besöket, enligt beslutet, "inte till någon del" de begärda preciseringarna från nämnden om vad som var avfall och skrot eller besked om hur många bilar som stadigvarande kan tillåtas stå uppställda eller parkerade på fastigheten.
Byggnadsnämnden har valt att inte överklaga vidare till länsrätten.
- Vi har ansett att tomten inte uppfyllt lagens krav på vårdat skick. Nu har länsstyrelsen gjort en annan bedömning och då får det väl fortsätta att se ut som de gör då, kommenterar nämndens ordförande Per-Arne Larsson.
Vid länsstyrelsens besök fanns nio bilar. Fem var parkerade på uppfarten och framför garaget, övriga inne på tomten i uppfartens förlängning. En son i familjen har som hobby att rusta upp bilar.
Familjen tycker att den förföljts av byggnadsnämnden och anser att det anmärkts på småsaker på deras tomt, alltifrån gräsklippning till biltvätt, medan det blundats för halvmeter högt gräs på andra tomter liksom både välta och uppallade bilar.
- Det är bara oss kraven gällt, men det finns inget i lagen som anger hur många bilar vi får äga. Länsstyrelsens jurister var schyssta och trevliga och de gav byggnadsnämndens folk en utskällning, säger några i familjen till Corren.