Företagets nya kontorsbyggnad uppförs på en plats som det funnits gamla markföroreningar på.
Innan företaget började bebygga platsen grävdes de förorenade massorna bort och ersatts med andra. Prover togs också men inte på den kvarlämnade jorden. Enligt länsstyrelsen finns det nu ingen bekräftelse på att den gjorda saneringen var tillräcklig.
Länsstyrelsen ifrågasätter om det inte är ett brott som begåtts när massorna grävts bort utan föregående anmälan till länsstyrelsen.
Företagets vd Mikael Nissle har ingen information om länsstyrelsens skrivelse till miljöåklagare i Nyköping daterad 19 december. Han är "väldigt, väldigt förvånad" över den.
- Samma datum fick vi en skrivelse från länsstyrelsen med beslutet att ärendet inte föranleder någon ytterligare åtgärd från myndighetens sida. Det såg vi som en julklapp.
Mikael Nissle säger att företagets enda ambition har varit att göra allt enligt regelboken och tidigt i våras inleddes kontakterna med länsstyrelsen.
- Sedan gjorde vi tyvärr i höstas en felbedömning av vad som krävdes av oss. Det har vi sedan jobbat stenhårt för att ställa till rätta.
Tillförordnade miljöskyddsdirektören Sofie Palmquist säger till Corren att det beslut som företaget fått daterat 19 december avser vad företaget gjort sedan det felaktiga handlandet upptäckts.
Det hindrar inte, enligt henne, att åklagare får pröva om brott begåtts eller inte.