- Vi har en mopeddag för elever i årskurs 8 nu på tisdag. Det är den tunga posten i det ramavtal som vi har med kommunen, säger C-G Sjöström, NTF:s regionansvarige.
Vad får kommunen mer för pengarna?
- De avropar vissa saker. I år har vi till exempel hjälpt till med hastighetsmätningar i Hageby. Dessutom finns jag med på de sammanträden som det lokala trafiksäkerhetsrådet har, C-G Sjöström.
Bältesmätning görsCorren berättade i förra veckan att Boxholms PRO i många år mätt frekvensen på bilbältesanvändningen.
Det är en mätning som baseras på ett nationellt projekt som NTF har ett avtal med staten om att genomföra och som den får pengar till när så sker. NTF har därmed möjligheter att också ersätta engagerade föreningar för deras arbetsinsatser.
- En tredjedel av NTF:s intäkter har försvunnit genom att det statliga verksamhetsbidraget minskats ner. Därför måste jag lägga min kraft på sådana mätningar som vi får in pengar på, säger C-G Sjöström som förklaring till att bältesräkning och inte cykelhjälmsräkning prioriteras.
Hjälmräkning på gångNu kan det ändå bli viss hjälmräkning i Boxholm framöver inriktad på barn och ungdomar. Frågan diskuterades i Lots-gruppen (lokala trafiksäkerhets- rådet) häromdagen. C-G Sjöström ska kontakta den andra stora pensionärsföreningen i Boxholm, SPF Stenbocken, om möjligheterna att få hjälp därifrån.