Nådastöt för behandlingsbad

Bassängen för behandlingsbad i Bjursdalens trivselhus är nedsynad av miljökontoret.Kommunstyrelsen föreslår att bassängen stängs för gott till sommaren.

BOXHOLM2015-04-30 06:10

Ett överraskande besked med tanke på att det bara för några månader sedan lät som att politikerna ville ha bassängen kvar och försöka marknadsföra den bättre.

– Det går åt nästan 2 miljoner för att renovera bassängen så att den lever upp till miljökontorets krav. Vi tycker inte det är skäligt att lägga så mycket pengar på en gammal bassäng. Så tyvärr, säger kommunalrådet Britt-Marie Johansson (S).

Den arbetsgrupp som nyligen tillsats för att se hur rehabiliteringsbaden ska kunna utvecklas jobba vidare. Den leds av Johan Birath.

– Vi vill titta på möjligheten att utnyttja simhallen för rehabilteringsbaden, säger Britt-Marie Johansson.

Komunstyrelsen beslutade att tillskriva miljökontoret med en vädjan om att få driva bassängen i Bjursdalen terminen ut. Den byggdes på 1980-talet.

Vidare så föreslår kommunstyrelsen att kommunfullmäktige beslutar att stänga bassängen för gott 14 juni.

Är bassängen inte redan stängd, det har ryktats om det?

– Nej, enstaka dagar har den varit stängd, men inte annars, säger utbildnings- och omsorgschefen Rozita Hedqvist, som i en tjänsteskrivelse hade dragit slutsatsen att bassängen måste läggas ned till sommaren.

Det grundade hon på att politikerna i anslutning till budgetberedningen 2015 deklarerade att bassängen kan nyttjas tills behov av större renovering är nödvändig och att driftschefen på Boxholmshus varit tydlig med att det nu inte räcker med att fortsätta "lappa och laga".

Det preliminära renoveringsbehovet har beräknats till 1,8–2 miljoner kronor.

Miljökontoret inspekterade anläggningen i december och 9 februari beslutade miljönämnden om ett föreläggande på tre punkter. De två första skulle vara avhjälpta nu i vår men det är de inte.

Rozita Hedqvist har ändå fått uppfattningen att miljökontoret är beredd att godkänna att bassängen hålls öppen ett par månader till, så att olika terminsgrupper kan avsluta sin verksamhet på ett planerat sätt.

De två förelägganden som var ett krav på åtgärder redan till 13 mars handlade i det ena fallet om att det skulle behöva utredas och ta fram en plan för underhåll av lokalerna. Detta i syfta "att åtgärda fuktskador, misstänkt mögelpåväxt i duschutrymme och allmänt slitage".

I det andra fallet handlade det om att att "utreda och ta fram plan på åtgärder för en säker klorering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om