Larsson sitter inte i styrelsen utan endast i projektets styrgrupp tillsammans med kommunalråden i de övriga fyra kommunerna Vadstena, Ödeshög, Kinda och Ydre.
Den enda ks-ordförande som också sitter i styrelsen är Inga Arnell Lindgren i Ydre.
Hur reagerade du när du fick reda på avgångsvederlagets storlek?
-- Vad ska man svara på det ... någon form av avgångsvederlag är väl normalt i sådana här sammanhang sedan kan man förstås ha synpunkter på dess storlek och längd. Men vi kommunalråd var inte inblandade i förhandlingarna med Mats-Ove Jakobsson, utan det var en fråga för styrelsen och dess ordförande Michael Cornell, säger Larsson.
Michael Cornell säger att Jakobssons avgångsvederlag inte är onormalt utan praxis i branschen. De 750 000 kronorna motsvarar en årslön. Att Jakobssons vd-tid endast blev ett halvår saknar betydelse i sammanhanget.
-- En verkställande direktör i ett aktiebolag omfattas inte av lagen om anställningsskydd (LAS) utan kan i princip få gå på dagen. Jakobssons avgångsvederlag fanns med i beslutsunderlaget när ägarna, kommunerna, vid en extra bolagsstämman formellt fattade beslutet att avskeda vd och en tjänsteman.
Ydres kommunalråd, Inga Arnell Lindgren, säger att hon kände till Jakobssons anställningsvillkor eftersom hon är ledamot i styrelsen. Hon har samma uppfattning som Cornell om anställningskontraktets villkor.
-- Vi tvingades tacka nej till intressanta namn då vi inte kunde acceptera deras lönekrav.
Inga Arnell Lindgren säger att bolaget drogs med tunga investeringskostnader direkt.
-- Vi i projektet hade köpt in utrustning som ska placeras ute hos kunderna. Men dessa 5,5 miljoner kunde inte projektet finansiera utan dessa pengar låg Boxholms kommun ute med. Så när vi startade upp bolaget fick det lösa in utrustningen, vilket var enligt planerna.
-- Enligt de ursprungliga kalkylerna skulle vi kunna sälja tjänster i januari men nu blir det inte förrän i maj. Och för att undvika konkurs har vi tagit det här beslutet att driva bolaget utan anställda, säger Inga Arnell Lindgren.
Arnell Lindgren säger att det varit glapp i informationen från projektet och bolaget vilket orsakat missförstånd och att man nu måste man samordna informationen så att den utgår från ett ställe.
Enligt ett pressmeddelande efter bolagsstämman har försäljningsbolaget anslutit 650 kunder och cirka 1 000 kunder är på ingång och intresset från såväl företag som privatpersoner är fortsatt stort. Målsättningen, att skapa ett kostnadseffektivt nät som ger goda förutsättningar för framtiden, har de fem kommunerna inte släppt.
-- Vi valde aktiebolagsformen eftersom det skulle vara för krångligt att dra varje ärende i fem olika kommunstyrelser, säger Boxholms kommunalråd Per-Arne Larsson (s). Men det är bara att konstatera faktum, intäkterna kom för sent medan kostnaderna slog med full kraft från början.
Var kalkylerna för optimistiska från början?
-- Ja, utan tvekan var det så.
Per-Arne Larsson säger att på grund av att ägarna agerade så snabbt och kraftfullt behöver inte ägarkommunerna göra några aktieägartillskott.
Han anser att en konkurs är utesluten och samma bedömning gör Michael Cornell.
-- Utbyggnaden av bredbandsnätet är en stor del i projektet men det innehåller också så mycket annat, säger Per-Arne Larsson. Vi samarbetar på andra områden som kanske inte ger några intäkter men väl lägre kostnader för de fem medlemskommunerna. Vi har till exempel gemensam telefonväxel. Dessutom förekommer ett tätt samarbete mellan tjänstemännen på de tekniska avdelningarna.
Larsson säger att samarbete mellan de små kommunerna är nödvändigt för en god utveckling och att bredbandsnätet är ett väsentligt verktyg i denna strävan.