På måndag sammanträder bun och då ska politiker ta ställning till rektors förslag.
-- Nu har vi på skolan levt i två år i en situation där ett antalelever har uppfört sig illa. Vi har jobbat med problem med inte lyckatskomma till rätta med alla. Lösningar finns, med de ryms inte inombefintlig budgetram, säger Bertil Schoug.
Om skolinsatser inte hjälper, enligt skollagen, ska förhållandet anmälas till styrelsen för nya åtgärder.
Och att skolinsatser inte har hjälpt kan man nog säga eftersomsituationen på skolan upplevs som ännu värre än i våras, när Corrensenast skrev om det.
De här eleverna svär, slåss och stör både lärarna och de andra eleverna.
Polisen har flera gånger varit kallad till skolan efter olika slagsmål, och nu finns det även en polisanmälan.
-- Andra kommuner har en stödverksamhet och ett alternativ hur mankan hjälpa sådana här elever. Det har inte Boxholm. Och nu måstekommunen också skaffa ekonomiskt utrymme för att klara av den härsituationen, säger Bertil Schoug.
Han föreslår att några enstaka elever stängs av från närvaron iskolan under ordinarie tid och erbjuds undervisning efter ordinarieskoltid, förslagsvis mellan klockan 15 och 18.
Ytterligare någon eller några elever bör förflyttas till en annangrundskola utanför kommunen, alternativt till skoldaghem, där man harberedskap för stökiga och mycket krävande elever.
Dessutom bör Boxholms kommun också upprätta ett skoldaghem inom kommunen.
Denna lösning är tidskrävande att organisera och kan bli verklighetförst vårterminen 2006. En utredning om ett eventuellt skoldaghem finns.
Det finns dock inga pengar inom den befintliga budgetramen tillnågot av de här tre förslagen. Bun ska fatta beslut på måndag ompengarna till rektorns förslag ska tas utanför ramen.
-- Vi på skolan är överens om att situationen måste förbättras. Detär bekymmersamt för alla lärare och det kan leda till att flera lärareblir sjukskrivna, att ännu fler elever känner sig otrygga samt attflera elever blir underkända, säger Bertil Schoug.
Ann-Marie Flink, barn- och utbildningsnämndens ordförande, är medveten om problemet.
-- Vi förstår att det här inte fungerar och det är klart att vimåste göra något. Vi ska försöka hitta lösningar, säger Ann-Marie Flink.