Rektor Bertil Schoug gästade kommunfullmäktige i måndags kväll.
Hans ärende var att ge en lägesrapport om elevinflytandet i grundskolan.
Det gjorde han också. När han släppte ordet fritt för frågor tenderade temat dock mer att glida över till att snarare handla om elevdiktatur än elevdemokrati.
Bertil Schoug medgav utan omsvep att man har stora bekymmer på skolan med bortåt tio elever som har sammansatta sociala problem.
Skolan har otillräckliga resurser för att kunna täcka dessa elevers speciella behov, samtidigt som dessa elever förstör arbetsron för andra elever.
-- För vissa elever gör vi den bedömningen att vi egentligen inte klarar av dem, sa Bertil Schoug.
Han fick frågan från politikerförsamlingen om det var så att han var inne på någon form av skoldaghem som en möjlig lösning.
-- Det skulle jag önska mig, visst är det så, svarade rektorn.
Bertil Schoug uppskattade kostnaden för en sådan verksamhet för 8--10 elever till en miljon kronor, pengar som skolan absolut inte har. Tvärtom fattas det pengar för att bedriva redan befintlig verksamhet.
Rapporten om elevinflytandet var mer positiv. Han redovisade en undersökning som visade att högstadieeleverna själva tycker att deras inflytande hade stärkts.
Skolan har efter kritik från Skolverket bland annat aktivt arbetat med att restauera elevrådsarbetet och att låta de schemalagda timmarna Elevens val blir just vad det heter.