Tredje gången gillt för golfbanan?

BOXHOLM2006-11-17 00:00

Flemminge Golf AB har lämnat in ett nytt planförslag till byggnadsnämnden som omfattar fem fullängdshål på den befintliga korthålsbanan och fyra hål norr om Vallonvägen.

Byggnadsnämnden behandlade förslaget vid senaste sammanträdet och beslutade att ställa ut planförslaget i fyra veckor innan nämnden tar ställning till frågan om eventuellt bygglov.

Det nya förslaget har utformats så att endast ena halvan av marken norr om Vallonvägen (vid reningsverket) tas i anspråk. Därmed elimineras störningarna för de grannar som tidigare klagat på projektet, resonerar ägarna till Flemminge Golf. Jan "Pinno" Andersson antyder att beslutsprocessen tagit lång tid.

Byggstart i vår?

- Vi måste komma till skott och börja bygga, helst redan i vår, säger Jan "Pinno" Andersson.

Den nya banan ska innehålla såväl par 3 som par 4 och till och med något par 5-hål. Huvudsaken är att det finns möjlighet att använda träklubborna också, vilket inte går på den nuvarande korthålsbanan, resonerar Jan Andersson.

Svenska Golfförbundet kräver en minimilängd på 1 350 meter per nio hål för att kunna "slopa" banan och det är ett villkor som förslaget uppfyller.

Planerna på att bygga ut banan har haft det motigt hittills. Det förslag som byggnadsnämnden nu ska ta ställning till är det tredje i ordningen. Det ursprungliga förslaget innehöll två hål väster om Väderstadsvägen i närheten av Motionsgården men de försvann efter livliga protester från de idrottsföreningar som håller till i Vivåsen.

I det andra förslaget som nu inte är aktuellt längre var tanken att behålla korthålsbanan och bygga nio nya hål norr om Vallonvägen.

Komplement

Jan "Pinno" Andersson säger att detta är en bana i tiden som inte fordrar så mycket engagemang i tid och pengar av medlemmarna som en konventionell bana.

- Vi ser den som ett komplement till de befintliga 18-hålsbanorna i trakten, säger Andersson.

Flemminge GK har 2 000 medlemmar varav de flesta kommer från Linköping.

Slope är ett banvärderingssystem som Svenska Golfförbundet tillämpar.

Där tar man hänsyn till hålens längd, antal vattenhinder och bunkrar, vanligaste vindriktningen etc för att fastställa banans svårighetsgrad.

Ju högre slope, desto svårare bana. En särskild kommitté provspelar nya banor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om