Hon är ett av centerns tyngsta namn och har en av de två c-platserna i kommunstyrelsen.
- Jag sitter med fram till juli månad, sedan får vi se, säger Anna-Karin.
Hon känner sig illa behandlad efter att i en sluten omröstning i vintras ha blivit bortröstad från uppdraget som nämndeman vid Linköpings tingsrätt.
Den borgerliga alliansen hade inte kunnat enas om ett namn inför den nya mandatperioden utan både Anna-Karin Kindgren (c), som haft uppdraget i många år, och Sören Norrby (m) nominerades. Den sistnämnde vann omröstningen.
Nu är det dags för de borgerliga att skylta med oenighet igen. Denna gången handlar det om vem som ska bli vice ordförande i Boxholmshus styrelse.
Det är ett val som lyftes ur bibban med valärenden i vintras eftersom det var oklart hur länge ordföranden Kjell-Åke Trygg (s) skulle fortsätta som tillförordnad vd. Han släppte ordförandeposten när han blev vd. Vice ordföranden Lennarth Jerse (m) gick då upp som ordförande.
Nu är det klart att Trygg ska tillbaka som ordförande vid bolagsstämman. Den borgerliga alliansen är dock inte enig om att Jerse ska tillbaka som vice ordförande. Centern för istället fram sin gruppledare Per-Åke Agnevik (c) enligt beslut på gruppmöte.
Enligt Agnevik skulle hans parti i kraft av sin storlek ha haft posten redan förra valperioden, men de personmässiga och praktiska förutsättningarna fanns inte riktigt då.
Centern anser att moderaterna med råge fått vad man ska ha redan förut, som vice ordförandeposten i kommmunfullmäktige.
Stig Johansson (m), moderaternas gruppledare, håller inte med Agnevik om att moderaterna redan har lite överrepresentation. Han påpekar att moderaterna var det parti som ökade mest av alla i Boxholmsvalet, ändå har man inte plockat på sig mer än förut.
Johansson nämner att kommunens valberedning var överens i höstas om att ha Trygg som ordförande och Jerse som vice ordförande för en ny mandatperiod.
Han tycker därför inte att det finns någon som helst anledning för moderaterna att backa från ett förslag som alla varit överens om i valberedningen, till och med Agnevik.
Enligt Johansson var nämndemansvalet inte ett parallellfall till detta eftersom valberedningen i den frågan var oenig, och förslaget om Sören Norrby kom först från annat håll än moderaterna.
Både Per-Åke Agnevik och Stig Johansson vill tona ned motsättningarna.
- Jag ser inte det här som så konstigt. Det kan bli lite olika synpunkter i personfrågor. Det är ytterst sällan som vi har delade meningar i sakfrågor, säger Per-Åke Agnevik.
Hans partikamrat Anna-Karin Kindgren tycker dock att det ser illa ut. När det blev som det blev i nämndemanna-frågan, med två borgerliga som ställdes mot varandra fastän det finns en borgerlig allians, ville hon ställa sig upp i kommunfullmäktige och säga att hon avstod från sin kandidatur.
- Men det fick jag inte, det sas visserligen inte uttryckligen till mig, men jag förstod att det inte var läge för det, säger hon.