-- Boken är en dramadokumentär om ett mord som inträffade i byn Ljungstorp i Rinna socken vid 1800-talets mitt. Det är ingen direkt pusseldeckare för mordet inträffar tre fjärde-delar in i handlingen.
-- Jag har lagt ner mycket möda på miljö- och personbeskrivningarna. Arbetet är tidskrävande och jag använder 90 procent av tiden till forskning och dokumentation och bara 10 procent till själva skrivandet.
Varför så många mord i dina böcker?
-- Det är ett bra tillfälle att komma gångna tiders människor nära. Rätte-gångarna är väl dokumenterade genom noggranna protokoll.
-- Alla som sysslar med släktforskning vet att om ens förfäder haft något med rättsväsendet att göra är det lättare att hitta information.
-- Sedan fungerar dramatiken kring rättsfall som ett pedagogiskt instrument, det är en er- farenhet jag gjort som lärare. Ett sätt att lura på läsaren kunskap om gamla tider.
Du är högstadielärare, kommunpolitiker, före- läsare och författare. Hur får du tiden att räcka till?
-- Det får jag inte (skratt). Men mycket av skolarbetet sker på helgerna. Mitt arbete är min hobby. Jag kan lika gärna hålla föredrag på ABF i Skärblacka som att meka med bilen.
-- Det är ingen som ställer sådana frågor till hemmamekarna.
Någon ny bok på gång?
-- Mordet i Ljungstorp är faktiskt utlyft ur ett större projekt om brottslighet och allsköns fuffens under det tidiga 1800-talet med arbetsnamnet "Brännvin, vatten och bröd".
-- Den handlar om svartslakt, svinstölder, misshandel och mord i hela Östergötland och kommer ut senare.