Det var inte samma uppslutning under onsdagskvällen som i höstas när tusentals människor gick i protesttåget. Men faktum kvarstår, landmärket Boxholms ost kommer förmodligen att flytta.

– Vi vill veta hur Boxholmsborna ställer sig till driva frågan vidare om att hela ysteriet ska finnas kvar, men i någon annan ägarform. Det bud som Arla lagt, en procentaren, är ett skambud anser vi. Ingen kan klara sig på att tillverka så lite ost i ett mikrobryggeri, säger Peter Trygg

Arla har sagt att de för samtal med kommunen om licenstillverkning av varumärket Boxholmsost. Klart är också att Arla tänker sig att större delen av Boxholmsostarna ska tillverkas i Östersund.

Med på mötet var Arlamjölkbonden Lars Pettersson från Kisa. Han var inte nöjd med beslutet att flytta på osttillverkningen.

– Det är förskräckligt att det ska läggas ner. Det är många av mina bondekollegor som hejar på vad Boxholmsostens vänner jobbar för. Jag känner att det är fel satsning Arla gör, den ligger inte rätt i tiden. De här ostarna är lokala av hög kvalitet. Arla, alltså vi bönder, kommer troligen att förlora på flytten. Jag tror nämligen att försäljning minskar rejält.

Föreningen har gjort studiebesök på Arlas mejeri i Linköping men planerar också en protestbussresa i april eller maj till Arlas huvudkontor i Århus.

– Vi åker med en full buss för att försöka träffa Arlas koncernledning för att lämna över en ost och en osthyvel, det är våra signum, säger Peter Trygg.