Han vill bygga lägenheter i fyravåningshus

Ett fyravåningshus med upp till 20 lägenheter mellan Storgatan och Nygatan i centrala Boxholm. Det är Amjad Mahmouds ambition.

Här bakom Storgatan 22 och 24 i Boxholm vill Amjad Mahmoud  bygga ett fyravåningshus med 15–20 hyreslägenheter.

Här bakom Storgatan 22 och 24 i Boxholm vill Amjad Mahmoud bygga ett fyravåningshus med 15–20 hyreslägenheter.

Foto: Sune Johansson

Boxholms kommun2019-11-09 10:00

Det är vad han framfört till Boxholms kommun. Eftersom detaljplanen för tomten i dag bara medger garage så måste en planändring till och det har Amjad Mahmoud begärt besked om från kommunen.

Samhällsbyggnadsnämnden vill dock ha mer tid på sig för att utreda innan svar kan ges. 

Enligt samhällsbyggnadschefen Håkan Jonsson handlar det om tveksamheter när det gäller byggnadshöjd, ändamål och storlek på lägenheter.

– Framför allt menar man att det kan vara för högt med fyra våningar. Det finns inte så höga byggnader i området i dag, säger Håkan Jonsson.

Men Amjad Mahmoud menar att det inte kommer att bli så dominerande för att det ligger bakom raden med byggnader mot gatan. Han hoppas på ett positivt besked.

I juni i år köpte han och hans bolag Boxholms Hem AB två fastigheter på Storgatan 22 och 24 i Boxholm. I de båda husen finns fyra butikslokaler och sju lägenheter. På baksidan av husen upp mot Nygatan finns i dag ett garage som han i så fall skulle riva och ersätta med ett nybyggt bostadshus.

– Jag har hört mig för med kommunen som menar att det finns ett behov av nya hyreslägenheter i Boxholm. Vi hoppas kunna sätta oss med arkitekten och börja rita på det, säger Amjad Mahmoud.

Han har även ett annat byggprojekt på gång, i Vallastaden i Linköping. Där har processen kommit längre, han väntar på bygglov för tio lägenheter. 

Amjad Mahmoud bor i Linköping och driver diverse bolag även i andra branscher. Någon tidigare koppling till Boxholm har han inte.

I Hörnet mot gatan ligger Salong Fåfängan. Bakom husen planeras ett nytt bostadshus ersätta en garagelänga.
I Hörnet mot gatan ligger Salong Fåfängan. Bakom husen planeras ett nytt bostadshus ersätta en garagelänga.
Karta: Storgatan 22
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!