Boxholmsostens vänner arrangerade på lördagseftermiddagen en ostfest på Ica-torget i Boxholm. Som vi tidigare berättat var det en förlängning av ostmarschen då hundratals protesterade mot Arlas beslut att flytta tillverkningen till Östersund.

Peter Trygg, ostgeneral, var förhoppningsfull inför evenemanget.

– Det är spännande och jag hoppas att vi kan locka hit folk idag. Vi gör det här för att uppmärksamma det ytterst korkade beslutet att lägga ned tillverkningen, sa han.

Artikelbild

| Gunnar och Johan Erlandsson provsmakar ost hos Bengt Lennartsson från Falköpings mejeri.

Och succé blev det. Hundratals hade tagit sig till torget för att bland annat lyssna på hårdrock från Peter Trygg med Safeman band och provsmaka ost. För barnen fanns det fiskdamm.

Två av besökarna var Inga-Britt och Benny Adolfsson från Skänninge.

– Jag hade önskat att osttillverkningen stannade kvar eftersom osten smakar superbt. Men så lär det väl inte bli, sa Inga-Britt.

Benny Adolfsson var av samma uppfattning.

Artikelbild

| Tyra Törnroth fiskar fiskdamm.

– Jag skulle vilja se hur Arla räknat ut hur de ska tjäna pengar på flytten. Det kommer de aldrig att lyckas med. Dessutom kan det inte gå att få någon mjölk från de där vita norrlandskorna, sa han.

Bland publiken hittade vi Marita Wilhelmsson, Boxholmsbo. Hon såg ostfesten som en bra och viktig insats.

Artikelbild

| Marita Wilhelmsson deltar i ostfestens aktiviteter.

– Jag stödjer det fullständigt eftersom det är förskräckligt att lägga ned tillverkningen. Jag hoppas att det blir något av det här, sa hon.