30 juni kommer allt att vara på plats i Folkets park. Förra året lockade Boxholmskalaset bortåt 700 personer och i år hoppas arrangörerna på minst lika många.

– Det beror ju rätt mycket på vädret, konstaterar Daniel Röjås.

Han är pastor i Centrumkyrkan men också med i styrelsen för På gång i Boxholm. Det är en sorts föreningarnas förening.

Artikelbild

| Folkets park i Boxholm, en pärla som inte längre används som förr.

– Ett sätt att samarbeta med olika verksamheter, säger Peter Svärdsmyr i Svenska kyrkan.

– En sorts byalag, förtydligar Ida Lyckbåge från skolbiblioteket. Vi vill stärka lagkänslan och se till att alla får något att göra.

– "Det händer inget i Boxholm" är inte sant, säger Micko Johansson från fritidsgården. Här vill vi att det ska hända saker och då får vi ordna det.

Det blir fiskdamm och djurvisning, miniracing, ansiktsmålning och mulleridning, hoppborgar, hinderbana och sargfotboll. Dessutom spelas livemusik i rotundan, marschmusik av Boxholms musikkår, folkmusik av Trijord och på teatern ges föreställningen "Mamma Pappa Troll", och sedan blir det bio, "Djungelgänget".

Artikelbild

| Rotundans tak.

Boxholms föreningar bidrar med olika aktiviteter och tävlingar, och Ica bjuder på glass.

Alltihop händer alltså i Folkets park, en liten pärla som knappt används idag.

Artikelbild

| Här stegar de upp utrymme för roligheterna, Ida Lyckbåge och Micko Johansson.

– Potentialen finns ju, säger Birger Ekström, programansvarig på Folkets hus, det gäller bara att se till att det blir mer än bara snack. Så nu gör vi det.

Förra året bidrog Carl Tryggers stipendiestiftelse med 23 000 kronor. I år blir det ännu mycket mer, nästan 50 000 kronor.