Tidigare jobbade Ritva Krokfors Wretemark i Motala och pendladevarje dag. För att få mer tid över bestämde hon för två år sedan atthon skulle bygga om ladugården på tomten och starta en egen djurklinikdär.
Kanske kan hon nu få tid till att skaffa den häst som hon har drömtom hela sitt liv, och orsaken till att hon ville bli veterinär.
-- Ja, häst är verkligen mitt djur, berättar hon när Corren besökerhenne dagarna innan invigningen av djurkliniken på Näsby Södergård,mellan Boxholm och Mjölby.
Det luktar ännu plast och målarfärg i lokalerna. Någratv-installatörer sitter bland kartonger på golvet och skruvar på ettfäste som ska sitta på väggen. På måndag är det invigning.
-- Jag har haft två år på mig att fixa allt och så blir det ändå isista minuten, säger Ritva ursäktande när hon visar vägen genomkliniken.
Trots att hästarna hela tiden funnits med i bilden har det ändå inteblivit så mycket hästar för henne, varken privat eller i yrkeslivet.
-- Det har alltid funnits en anledning till att jag inte kunnat ha häst. Jag har pluggat, bott inne i stan, eller pendlat.
Som veterinär har Ritva inriktat sig mot hund och katt. Det föll sigså eftersom hon hade hand om många smådjur under sin första tid i yrket.
Ridningen har hon i alla fall tagit upp de senaste åren.
-- Jag rider två gånger i veckan med Boxholms ridklubb, och drömmerfortfarande om en egen häst. Men det återstår att se om det blir någon,säger hon skrattande.
Ritva Krokfors Wretemark är troligen en bekant profil för Corrensdjurintresserade läsare. Under vinjetten "djuriskt" i tidningen svararhon på frågor om djur.
Hon kommer ursprungligen från Finland, vilket hennes brytning också avslöjar, men hon utbildade sig till veterinär i Sverige.
-- Jag klarade inte fysiktestet i Finland. Jag fattar än i dag intevarför man ska kunna räkna på bilars acceleration och sådant för attbli veterinär, säger hon och skakar på huvudet.
Efter utbildningen blev hon kvar i Sverige. På sitt första jobb pådjurkliniken i Linköping träffade hon för tjugo år sedan sin man. Hankom in på kliniken med en sjuk tax.
-- Jag förstod direkt att det var mannen som jag väntat på i hela mitt liv.
Hon berättar att hon blev så knäsvag att hon hade svårt att ställadiagnos rätt. Men allt gick vägen och hennes man är nu dessutomdelägare i den nya kliniken och sköter om det ekonomiska.
Klinikens lokaler är utformade enligt feng shui, en kinesisk lära omhur bostäder ska utformas och inredas för att skapa harmoni.
-- Jag tar det med en nypa salt, men tycker att det är roligt, säger Ritva entusiastiskt.
Hon kom i kontakt med läran när hon var på konferens om akupunktur för flera år sedan.
-- För tjugo år sedan fanns inga smärtstillande medel för djur, dåanvände jag akupunktur till det. Jag vågar säga att jag var först iSverige med det.
I dag finns även annan smärtlindring för djur. Enligt Ritva hardjurens status förändrats mycket de senaste åren, framför alltkatternas.
-- Förr då sköt man ju en katt som var dålig, nu tar man den till veterinären.