Erika Göthberg kravlar sig in i det trånga baksätet på Daniel Blomqvists jättebil, en svart Chevrolet Impala från 1958. Den har sufflett men i dag är det inte att tänka på att cabba ner i duggregnet. Det räcker med att rutorna är nervevade.

Erika och hennes syster Erene Gerasimov bor i lägenheter i området och har nappat på erbjudandet om att glida runt i amerikanare av veteranmodell. Det är Susanne Norrbin, aktivitetssamordnare på Bjursdalens äldreboende, som sett till att den här aktiviteten blir av.

– Det är första gången i Boxholm, men jag har hört att det förekommer på andra håll, säger Susanne när hon samlar ihop alla seniorer som ska försöka ta sig från rullstolar och rullatorer för att krypa in i buickar och thunderbirdar.

Artikelbild

| Daniel Blomqvist äger flera bilar. Med sin Impala -58 leder han karavanen av jänkare genom samhället.

Att det är ett populärt arrangemang går inte att ta miste på. Daniel Blomqvist har kört pensionärer förr. Han var tidigare medlem i motorklubben Tranås Caroliners, men nu kör han i egen regi.

Flera av de andra ”raggarna” kommer från klubben Onkel Sam i Mjölby. Och de är vana att hjälpa seniorer med en stunds förkromad avkoppling.

– Jag har aldrig varit raggare, men däremot motor- och bilintresserad sedan jag var liten, berättar Daniel när han tar täten för de sju-åtta vrålåk som radat upp sig utanför äldreboendet inför avfärden i en långsam glidarslinga runt samhället.

– Och jag har aldrig åkt raggarbil, kommenterar Erika.

Artikelbild

| Om man fäller ner suffletten så är det lättare att komma in i baksätet.

Hon och Erene är Boxholmsbördiga, liksom den tredje passageraren Stefan Wilhelmsson. Även chauffören Daniel bor i samhället.