Bakgrunden är den ersättning Emma Carlsson Löfdahl tagit ut från riksdagen för sin makes bostad, som hon hyrt av honom. Enligt Aftonbladet fick hon ersättning för att täcka drygt hälften av hyran på 13 000 kronor till maken, trots att avgiften för bostadsrätten ligger på 2 500 kronor.

"Min bedömning är att Emma Carlsson Löfdahl bör lämna sin plats. Det handlar inte främst om regelverket utan om förtroende", skriver Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i en kommentar till nyhetsbyrån TT.På fredagen hade dock Emma Carlsson Löfdahl inga tankar på att avgå.

"Jag tänker inte dömas av något mediadrev utan tänker avvakta vad åklagaren kommer fram till, efter det så kommer jag att fatta ett nytt beslut om hur jag gör framöver. Jag kommer också att ta time-out från mitt riksdagsuppdrag tills detta är klarlagt", skriver Carlsson Löfdahl i ett brev till Liberalerna i Jönköpings län, som P4 Jönköping tagit del av.

Artikelbild

| Ydrepolitikern Emma Carlsson Löfdahl (L) uppmanas nu av partiledningen att lämna sina riksdagsuppdrag.

Men det räcker inte, anser Liberalernas partiledning, som enligt uppgift till TT fortsatt uppmanar henne att avgå.

Vi har sökt Emma Carlsson Löfdahl vid ett flertal tillfällen.

På Facebook beskriver Carlsson Löfdahl detta som den konstigaste veckan i hennes liv.

”Just nu behöver jag lugn och ro, både för kropp och själ. Jag kommer att stänga av telefonen de närmaste dagarna”, avslutar hon.