I somras lade Åtvidabergs kommun ut ridanläggningen till försäljning. I veckan kunde tidningen rapportera att kommunen tecknat ett intentionsavtal om förvärv med familjen Andersson från Stall Hästkullen AB i Falerum. Övertagandet planeras från den första juni 2018.

– Då kommer Åtvidabergs ridklubb inte att finnas i den form den har idag. Vi kommer inte ha en anläggning att vara på och företaget som köper ska driva en egen ridskola. De är positiva till det, säger Agneta Kammeby som är tillfällig ordförande och personalansvarig i Åtvidabergs ridklubb (ÅRK) som är en ideell förening.

– Vi har drivit en ridskola med egen personal och hästar och kommer att avveckla den delen av verksamheten. Personalen har erbjudits att fortsätta hos nya aktören om de vill, fortsätter hon.

Artikelbild

| Hyresskuld. ÅRK har inte kunnat betala hyran till kommunen, som snart säljer ridanläggningen vid Vrånghult till Stall Hästkullen AB.

Ridklubben har en hyresskuld till kommunen då de inte kunnat betala hyran sedan snart ett år.

– Vi i ridklubben ville ju gärna fortsätta, och redovisade en plan för hur vi skulle komma ifatt med hyran. Men med kommunens val att sälja hamnar saker i annat läge. Hittills och historiskt sett har vi alltid kunnat betala hyran, om än ibland sent, och det var planen nu också, säger Agneta Kammeby.

I våras valdes en ny styrelse i ÅRK.

– Sedan dess har vi ökat antalet som rider regelbundet från runt 100 till 150. Vi har också utökat ridningen för funktionsnedsatta och haft fler aktiviteter för barn och ungdomar på helgerna, säger hon.

Artikelbild

| Ridskola. Hästen Cora tillhör Åtvidabergs ridklubbs ridskola som nu ska avvecklas.

Ridklubben gjorde ett försök att vända sig till sponsorer för att hitta ett nytt upplägg och kunna behålla ridskolan - men utan resultat. De nya ägarna från Stall Hästkullen AB välkomnar dem, som är nyfikna på ridanläggningens framtid, att delta i ett informationsmöte lördagen den 13 januari klockan 12.00 i Cafeterian på ÅRK.

– Några hästar kan säkert de nya ägarna ta över och andra hästar kan vi sälja till andra. Vi på Åtvids ridklubb tycker att det är viktigt att det finns en ridskola kvar. Vi kommer att göra vad vi kan för att ha en ridskola även i framtiden, även fast vi helst hade drivit den själva, säger Agneta Kammeby.