Dalaplans skiva ”Plikt och elände” från tidigare i höstas formligen brinner av en febrig intensitet, och det går verkligen att känna hur bra materialet skulle kunna funka live. Hade bandet stått i en svettig och trång källarlokal hade de kunnat lyfta sig till svindlande höjder. L’Orient i fredags var lite för sparsmakat besökt för att det skulle bli något av det. Dalaplan fick istället helt lita till sig själva. Men det räcker långt.

De går ut för fullt från första sekund på scen. Sångaren Niklas Svensson hoppar ut på golvet framför scen och spelar gitarr sittandes på knä redan under andra låten. Han och de övriga medlemmarna ger allt och hade lika gärna kunnat stå inför en tiofalt större publik. Under ”Ta mig när jag faller” blir energin rent besinningslös. Som bäst är de dock när de framför materialet från den senaste skivan - ”Hellre kass” blir exempelvis ett helt knockande nummer. Vi som väl var där har inget annat val än att sprida Dalaplans lov till massorna.

Dalaplans förband Knifven blev ett efterband istället, och avslutade kvällen. Med låten som eventuellt heter ”Vad glor du på” visar de att de har något stort på gång med det till nästa år planerade skivsläppet på Gaphals.