Det är den globala programvarujätten IFS som tillsammans med Elits och Sick IVP har fått en plats på någon av Great place to works listor. Organisationen granskar och rankar arbetsplatser genom standardiserade medarbetarundersökningar som företagen själva genomför. Arbetsgivarna får sedan själva göra en skriftlig, utförlig dokumentation av verksamheten, olika arbetssätt och av arbetsplatsen. Sedan återstår att se om detta matchar medarbetarundersökningen.

En sak är säker. Den lilla genomskinliga plaketten som företagen på listan får som bevis, betyder något.

– Det är en viktig kvalitetsutmärkelse som många i branschen känner till. Studenter som söker jobb är medvetna om Great place to work. Vi märker att internationella företag reagerar positivt när de besöker oss och ser alla de Great place to work-utmärkelser vi har fått genom åren, säger Roger Arnroth, HR-chef på IFS.

Artikelbild

| Arbetsplatsen. "Mycket handlar om en kultur man har skapat under lång tid", säger HR-chefen på Elits, Linda Rämsberg tillsammans med kollegorna Roger Arnroth och Mikael Sundh på IFS och Sick IVP.

Både Linda Rämsberg på Elits och Mikael Sundh på Sick IVP drar samma slutsats om att utmärkelsen är betydelsefull, och att nöjda medarbetare även ger nöjda kunder.

Hur jobbar ni med arbetsklimatet?

– Mycket handlar om en kultur man har skapat under lång tid. Det räcker inte med en fantastisk fysisk arbetsmiljö eller värdeord på stora affischer. Det är något annat som gör att man är nöjd med sin arbetsplats, säger Linda Rämsberg.

Mikael Sundh fortsätter:

Artikelbild

| Personalen på Sick IVP i Mjärdevi gillar att få utmärkelser.

– Man måste ta arbetsplatsen på allvar och inte bara prata om kvalitet utan också göra det. Jag tror på att förstärka det som är bra. Men det är också viktigt att fånga upp stress och andra tendenser så tidigt som möjligt. När vi växte till över 50 medarbetare i Linköping så märkte vi att det blev svårt att bara gå ut i fikarummet och fånga upp stämningar. Vi insåg att vi måste börja mäta det på något sätt. Därför är Great place to work väldigt bra.

Vilka utmaningar ser ni?

– Som konsultföretag är vi geografiskt väldigt spridda och vi är ju ofta på någon annans arbetsplats. Då gäller det att vara tydlig och skapa en identitet med vårt företag för de medarbetarna. Det är en utmaning för oss, säger Linda Rämsberg.

Roger Arnroth beskriver hur det är att arbeta in IFS värderingar globalt.

– Att vara ett företag med rötter i Skandinavien ses ofta som positivt i andra länder och man uppskattar vår skandinaviska kultur, men man måste hela tiden aktivt jobba med att hålla kulturen och våra värderingar levande.

Alla tre understryker att Mjärdevi science park är en viktig miljö för deras företag, eftersom de ligger nära universitetet och samlar mycket kompetens.

Parkens vd, Lena Miranda, är förstås nöjd:

– Det är bra för parken och för hela Linköping. De här företagen och många andra jobbar initierat med de här frågorna och engagerar sig också i olika HR-nätverk i Mjärdevi. Utmärelserna stärker helheten och stadens attraktionskraft, säger hon.

Även Stångåstaden har tilldelats en utmärkelse i Sveriges bästa arbetsplatser 2017.